Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: September 2015

Jaaroverzicht: september 2015 (fotoserie). Lees de verhalen achter de foto’s en kijk terug op de negende maand van 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht komt de maand september aan bod. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist,  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen van september

12 september: Democratisch ontbijtje op de Slotlaan

De gemeente Zeist organiseerde “het Slotlaan ontbijt” Deze ontbijt bijeenkomst is een vervolg op de 24 uur van de Democratie. Met het democratie ontbijt neemt Zeist vast een voorschot op de Internationale dag van de Democratie. In Zeist doen we dat  onder het genot van een bakje koffie en overheerlijke broodjes, gebakjes en pannenkoeken gezellig met elkaar van gedachten wisselen over een aantal thema’s, die op lokaal niveau spelen. Aan verschillende thematafel wisselde men van gedachte over lokale onderwerpen zoals onder andere: burgerinitiatieven, burgerjournalistiek, wat doet de gemeente. Het thema jongeren stond ook op het programma. Ontbijten past minder goed in het bioritme van de jeugd. Voor deze doelgroep beloofde burgemeester Koos Janssen een speciale “Happy Hour van de Democratie” te laten organiseren.

In dialoog met een burger uit Zeist
In dialoog met een burger uit Zeist

12 september: Open Monumentendag een mix van historische gebouwen en ambachten.

Op verschillende plekken in Zeist opende monumenten hun deuren voor de Nationale Open Monumentendag. Er werden rondleidingen gegeven door gidsen van het Gilde Zeist. Hierbij werd Wijnkoperij “De Witte Os” op de Lageweg aangedaan. De wijnkoperij kreeg voor een keer zijn oude rol als kaarsenmakerij terug. Binnen konden er kaarsen gemaakt worden in samenwerking met medewerkers van Reinaerde Walkart Atelier.

Oog op Zeist

12 september Straatfeest op de Dalweg

“Kijk mijn straat”.  De Dalweg is van de bewoners tijdens het straatfeest. Waar iedere dag de auto’s met 80 km per uur doorheen rijden. Hebben de bewoners hem voor dagje per jaar in eigen beheer.

Oog op Zeist

12 september: “Eat en Art” aan de Kerkweg nr 5.

 Galerie Hoogstraten en Wesseling: presenteerden in september een smeltkroes van “eat en art”. Waar de lust voor het oog en de mond elkaar gevonden hebben. In een mix van culinaire kunst en verhalen over eten komen de beide zintuigen aan bod.

In hun knusse galerie aan de Kerkweg nr 5. opende Paul en Dorien zaterdag 12 september de expositie “eat & art. In aanwezigheid van de exposerende kunstenaars hield Lezing door natuurvoedingsadviseur Ingrid Nieuwenhuijse (Voedjevrij) voor het eerst een lezing “over smaak valt niet te twisten, Je kan wel leren eten”.

Oog op Zeist

14 september: Op straat leren fietsen op de Reigerlaan

“Kijk mijn straat” Het kunnen fietsen op straat zonder wieltjes is een van de grootste en vaak eerste overwinning, die je als kind beleeft. Vandaag was er op de Reigerlaan zo’n klein succes momentje. Een vader leert zijn dochter fietsen. Op de achtergrond de nieuwbouw van de Roerdomplaan.

Leren fietsen op de Reigerlaan
Leren fietsen op de Reigerlaan

18 September: Vluchtelingen aangekomen bij Sporthal Dijnselburg

Vrijdagavond kwam een 2de groep met vluchtelingen aan bij de noodopvang in Sporthal Dijnselburg. Het gaat voornamelijk om gezinnen met kinderen, uit Syrië en Irak. Er zijn ook hele kleine kinderen bij. Zo moest er voor de eerste groep vluchtelingen 8 kinderbedjes worden georganiseerd. Veel ambtenaren, die normaal gesproken op het gemeentehuis werkzaam zijn waren vandaag actief in de sporthal om alles in orde te maken voor de ontvangst van de eerste groep vluchtelingen.

Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg
Zeist vangt vluchtelingen op in Sporthal Dijnselburg

19 september: De Laan van Vollenhove. die overgaat in de Montesorilaan

Avondzon op de Laan van Vollenhoven
Avondzon op de Laan van Vollenhoven

15 september: PGGM kookt in de keuken van Woonzorgcentrum Vredenoord

Medewerkers van de Maatschappelijke Agenda van PGGM leerden onder leiding van kok Vincent vegetarisch koken in de keuken van dit woonzorg centrum. Vervolgens deelden zij de de door hun gekookte maaltijd met een deel van de bewoners van Vredenoord. Voor de medewerkers van PGGM een bijzonder leerzame ontmoeting op onbekend terrein.

Oog op Zeist

19 september Muziek tussen de druiven op de Wijngaard Hoog Beek & Royen

Op Zaterdag  19 september was de Zeister Wijngaard Hoog Beek en Royen geopend voor het publiek tijdens de open wijngaarddagen. In de laatste zomerzon konden de bezoekers wandelen tussen de druiven van de volgende Zeister Grand Cru. Ook kon er een kijkje genomen worden in de nieuwe wijnschuur,  die in samenwerking met Het Utrechts Landschap het  afgelopen jaar op de wijngaard is gebouwd. Waar men ook de eerste oogst uit de wijngaard van 770 flessen te proeven.Enkele vrijwilligers van de wijngaard gaven uitleg over de wijngaard en twee wijnen van de vorige oogst.  Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist, o.l.v. Arnold Span trad op in deze mooie omgeving.  Onder het genot van een glaasje en een hapje werd er genoten van een  gevarieerd licht klassiek programma. De openstelling is in het kader van De Nationale Wijnweek.

OOZ__150919_4053_Zeist_Mel_Boas

23 september Debutant Nick Prinsen van Boksschool Sedney deelt rake klappen uit.

De 13-jarige Nick Prinsen van Boksschool Sedney won zaterdag 19 september zijn eerste bokswedstrijd in de Bredase Ring. Hij versloeg de 15-jarige, eveneens debuterende Tygo Mathijssen van boksschool Aleco overtuigend met 3-0 .

Oog op Zeist
Nick Prinsen Eugene Sedney
Oog op Zeist
Rake klappen

24 september: vrijwilligers maken het verschil!
Benieuwd naar de mogelijkheden van vrijwilligerswerk? Kom naar de Vrijwilligersmarkt! Als vrijwilliger maak jij echt het verschil. Zowel voor Zeist als voor jezelf. Misschien wil je wel iets doen maar weet je niet wat er mogelijk is. Je wilt je misschien één dag per week inzetten of elke maand een uurtje. Of je zoekt een vrijwilligersklus die past bij je beroep of kunde, omdat je werkeloos bent of ervaring wilt opdoen.

Oog op Zeist
Vrijwilligers maken het verschil

26 september: Hondenplons sluit buitenbad seizoen in Dijnselburg af

het buitenbad seizoen van zwembad Dijnselburg werd afgesloten met de jaarlijkse hondeplons. Aan dit bijzondere uitje voor hond en baas namen ruim 150 honden en baasjes deel. Het eerste deel van de ochtend was gereserveerd voor hulphonden en hun baasjes. Aansluitend was het zwembad opengesteld voor alle hondenbezitters in Zeist, die tegen een kleine vergoeding met hun viervoeter het water in mochten duiken.

Hondenzwemmen in zwembad Dijnselburg
Hondenzwemmen in zwembad Dijnselburg

26 september: Wethouder Marcel Fluitman opent Vrijwilligersmarkt in gemeentehuis

Om 12.00 uur opende wethouder Marcel Fluitman de Vrijwilligersmarkt 2015 met een openingstoespraak: ‘Vrijwilligerswerk speelt een belangrijke en grote rol in onze participatiesamenleving. Ik ben blij dat deze Vrijwilligersmarkt dit jaar weer georganiseerd is: het is de perfecte gelegenheid om in korte tijd bijna veertig verschillende organisaties persoonlijk te leren kennen. Er zit zeker ook iets voor u bij!’.

Hij eindigde zijn verhaal, en startte de Vrijwilligersmarkt, door het versturen van een tweet: “Bij deze open ik de #vwmarkt 2015 van de @VwcentraleZeist! U bent welkom in gemeentehuis tot 15.30 uur. U komt toch ook?!”

Tijdens het verhaal van de wethouder gaat het zoeken naar een vacature gewoon door.
Tijdens het verhaal van de wethouder gaat het zoeken naar een vacature gewoon door.

OOZ_150926_8171

28 september: CCZ brengt zelfgemaakte Zeepkisten voor kinderen vluchtelingen

Leerlingen van het Christelijk College Zeist doneren zelfgebouwde zeepkisten voor de vluchtelingen in de noodopvang in Sporthal Dijnselburg. Maandagochtend kwamen zij de eerste twee van tenminste vier karren bij het het hek van de sporthal afleveren.  Annemarie medewerker van de gemeente Zeist neemt ze namens de organisatie in ontvangst. Vanwege de privacy van de mensen mochten de leerlingen ze niet zelf afgeven. Maar direct nadat ze door de medewerkers van de gemeente waren meegenomen werd er al druk met de zeepkisten gespeeld. De leerlingen van het CCZ zagen de karren al hard voor de sporthal rondrijden.

OOZ_150928_5367

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More