Search
Close this search box.

Wij zijn trots op onze Koos. Genomineerd voor Beste Binnenlands Bestuurder 2015. (Stem hier)

Burgemeester Koos Janssen is één van tien de genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015. De verkiezing tot Beste Lokaal Bestuurder, wordt jaarlijks georganiseerd door het Blad Binnenlands Bestuur. Hier kan je stemmen op Burgmeester Koos Janssen. Om tot de nominaties te komen laat het blad Binnenlands Bestuur onderzoek uitvoeren door  onderzoeksbureau Necker van Naem. Burgemeester Koos Janssen verdient zijn nominatie met de volgende argumentatie:
“De manier waarop burgemeester Janssen duiding geeft aan ingrijpende gebeurtenissen, maakt hem tot een echte burgervader. Hij staat altijd open voor de inwoners van zijn plaats, kan goed luisteren en is daardoor in staat dicht bij hen te staan. Hij weet hierdoor grote maatschappelijke vraagstukken met de juiste toon te communiceren. En door zijn creatieve manier van denken komt hij bovendien met originele en passende voorstellen.”

Koos Janssen zoals wij hem vaak zien. Op de fiets met de ambtsketting achterop onderweg in Zeist
Koos Janssen zoals wij hem vaak zien. Op de fiets met de ambtsketting achterop onderweg in Zeist

Burgemeester Koos Janssen moet het in deze verkiezing opnemen tegen Vier wethouders, drie burgemeesters, een Commissaris van de Koning en een dagelijks bestuurder van een hoogheemraadschap. Dat zijn de tien genomineerden voor de titel Beste Lokale Bestuurder 2015.

Genomineerden

De burgemeesters zijn Henri Lenferink (Leiden), Koos Janssen (Zeist), Arno Brok (Dordrecht) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam). De vier genomineerde wethouders zijn Paul de Rook (Groningen), Martijn Leisink (Arnhem), Lot van Hooijdonk (Utrecht) en Janny Bakker-Klein (Huizen). Verder zijn Commissaris van de Koning van Noord-Brabant Wim van de Donk en Toon van der Klugt, dagelijks bestuurder Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, genomineerd.

Oog op Zeist

Winnaars
Vier van de tien genomineerden stonden ook vorig jaar op de lijst met nominaties: Brok, Van de Donk, Lenferink en Aboutaleb. De Rotterdamse burgemeester sleepte toen de titel Beste Lokale Bestuurder in de wacht.
Online onderzoek
Om tot deze genomineerden te komen heeft onderzoeksbureau Necker van Naem in opdracht van Binnenlands Bestuur een uitgebreid onderzoek gehouden. Afgelopen maand zijn alle burgemeesters, wethouders, raadsleden, griffiers, gemeentesecretarissen, Commissarissen van de Koning en leden van Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten benaderd om deel te nemen aan een online onderzoek. Daarnaast zijn dit jaar ook wijkpanels benaderd. Vanaf 6 januari worden de bestuurders opnieuw benaderd om te stemmen op de genomineerde van hun keuze. Ook de lezers van Binnenlands Bestuur en de bezoekers van de website kunnen hun stem uitbrengen.

Bekendmaking
De bekendmaking van de Beste Lokale Bestuurder van het Jaar is op donderdag 21 januari, tijdens het Binnenlands Bestuur Nieuwjaarsevenement Kompas 2016 in CineMec te Utrecht. Behalve de Beste Lokale Bestuurder worden die middag ook de Beste Bestuurder van een kleine gemeente en de Beste Jonge Bestuurder bekendgemaakt.

Oog op Zeist

Beste overheidsorganisatie

Voor het eerst dit jaar zal ook een provincie, gemeente of waterschap de titel van Best Bestuurde decentrale overheidsorganisatie in de wacht slepen. Voor deze titel zijn er een tiental genomineerden.

Binnenlands Bestuur

Binnenlands Bestuur is een kwalitatief platform voor ambtenaren en bestuurders in alle lagen van de overheid. Met nieuws, achtergrond en opinie bedient Binnenlands Bestuur middels een website, diverse online nieuwsbrieven, een magazine, social en mobile media, masterclasses en events de gehele doelgroep. Binnenlands Bestuur opinieert en initieert.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More