Search
Close this search box.

Jaaroverzicht: November 2015

In 12 afleveringen kijkt oogopzeist terug op 2015. In dit overzicht komt de maand november aan bod. Het is een persoonlijke terugblik op van de plaatsen en evenementen waar oogopzeist,  het afgelopen jaar met de kamera aanwezig is geweest. Foto’s uit dit overzicht zullen  ook te zien  zijn tijdens het Nieuwjaarsfeest van de gemeente Zeist in het Slot Zeist op 4 januari. Bekijk alle foto’s en lees de verhalen van november 2015

1 november: Allerzielen op Gemeentelijke Begraafplaats Zeist

Aan de vooravond van Allerzielen werden op de gemeentelijke begraafplaats overledenen herdacht. Om zeven uur s’ avonds werd  een oecumenische gebedsdienst in de aula gehouden. Onder de klanken van liederen als “You never walk alone” werd er menig traantje weggepinkt, bij de herinnering aan dierbaren, die niet meer bij ons zijn.

Na de gezamenlijke dienst  vertrok iedereen met een kaarsje in de hand, langs de schaars met fakkels verlichtte paden de begraafplaats op. Menigeen hield bij verschillende graven stil om een kennis of famillie lid te gedenken. Met het plaatsen van een kaarsje kwamen de overledenen weer even in het licht te staan.

Allerzielenviering zondag 1 november op Gemeentelijke Begraafplaats Zeist Op zondag 1 november gedenken wij al onze dierbare overledenen in een oecumenische gebedsdienst in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.
Allerzielenviering zondag 1 november op Gemeentelijke Begraafplaats Zeist
Op zondag 1 november gedenken wij al onze dierbare overledenen in een oecumenische gebedsdienst in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.
Allerzielenviering zondag 1 november op Gemeentelijke Begraafplaats Zeist Op zondag 1 november gedenken wij al onze dierbare overledenen in een oecumenische gebedsdienst in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.
Allerzielenviering zondag 1 november op Gemeentelijke Begraafplaats Zeist
Op zondag 1 november gedenken wij al onze dierbare overledenen in een oecumenische gebedsdienst in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.

5 november startte Zeister Maatschappelijke beursvloer

Op 5 november startte Zeister Maatschappelijke beursvloer in de Centrale hal van PGGM met een gongslag door  de nieuwe wethouder Werk, economie, ruimte en sport Sander Jansen en directeur Katherina Casse van Samen voor Zeist, het loven en bieden op maatschappelijke matches. 

Maatschappelijke organisaties presenteerden zich op herkenbare én ludieke wijze op de beursvloer; prachtig verklede piraten van het Piratenkoor ManOverBoord boden hun zangkunsten aan cliënten van Humanitas Heuvelrug en Bartiméus aan. Zij ontvingen zelf  een foto-sessie met OogOpZeist.nl voor hun nieuwe website.

Oog op Zeist

7 november: Week van de Dialoog

Dialoog-ontbijt-tafels in het Pastalokaal aan de Slotlaan waren de opening van de Week van de Dialoog. Geflankeerd door de dialoogleiders van de ochtend Inica Loe en Maria Nooren – elke met een kaarsje in de hand – werd de opening verricht door wethouder Johan Varkevisser. Hij bracht mooie citaten en rake woorden over de verschillende kwaliteiten van dialoog en debat. Een tekst die in de raadszaal ook gehoord mag worden.

Aan elke tafel zaten negen Zeistenaren met diverse culturele achtergronden. Na een kennismakingsrondje aan de hand van je favoriete ontbijt, werd de dialoog gestart met een aantal basisregels waardoor een veilige plek gecreëerd werd om vrij te spreken. Het fijne van de dialoog is dat niemand aan het eind van de rit gelijk hoeft te krijgen. Dit schept ruimte om hardop te zoeken in je gedachten en gevoel over het thema.

Ontbijten als start van de week van de dialoog
Ontbijten als start van de week van de dialoog
Ontbijten als start van de week van de dialoog
Ontbijten als start van de week van de dialoog

7 november: Split Second wheely op de Steynlaan

Tot 2x toe kwam deze motorrijder langs gescheurd. Voor de deur maakte hij een perfect wheely.

Scheuren over de steynlaan
Scheuren over de steynlaan

8 november: Utrechtse Schatkamer: Appeltje voor de dorst

Voor Esther en Marlijn Smits uit Zeist bleek het appeltje voor de dorst van oma een echt appeltje te zijn. De twee zusjes waren zondag 8 november bezoekers van de taxatie dagen van de Utrechtse Schatkamer in Oud London. Samen met nog 500 anderen lieten zij een aantal antieke stukken taxeren. Eerder stonden zij in de rij bij een van de taxateurs met het gouden horloge van opa. Ze vonden het helemaal niet erg, dat het horloge weinig waard is.  Voor hen heeft het zakhorloge voor al emotionele waarde. Volgens RTV Utrecht presentatrice Margreet van Gils  waren er zelfs teveel bezoekers.

 

Van deze herrinneringspenning ter ere van de 100ste verjaardag van de universiteit van de Universiteit van Utrecht zijn er maar 399 geslagen.
Van deze herrinneringspenning ter ere van de 100ste verjaardag van de universiteit van de Universiteit van Utrecht zijn er maar 399 geslagen.
Deze vaas is wel oud. maar niet zo oud als het merkje aangeeft.
Deze vaas is wel oud. maar niet zo oud als het merkje aangeeft.

8 November: Den Dolder heeft De Muck Burger

Den Dolder stond afgelopen zondag in het teken van de presentatie van de nieuwe hamburger  van Cafetaria Dolle Dries. De nieuwe burger is geïnspireerd op het succes van de Dolderse coverband Muck. De Dolderse Nachtburgemeester mocht bij afwezigheid van dag burgemeester Koos de burger presenteren aan de band en  publiek.  Voor wie de cover band “De Muck” nog niet kent. Deze band van 4 jongens uit Den Dolder is een van de reizende sterren onder de bands, die muziek van anderen op een goede manier naspelen. De band bestaat uit Pieter Beekink, Jeroen van ’t Hoenderdaal, Bjorn Velthuizen en Sander Wilson. Ze spelen voornamelijk  pop en  rock nummers.

De Muck burger in de Dolle Dries in Den Dolder gepresenteerd
De Muck burger in de Dolle Dries in Den Dolder gepresenteerd
Terwijl de band optrad konden de bezoekers genieten van een kleine versie van de Muck burger
Terwijl de band optrad konden de bezoekers genieten van een kleine versie van de Muck burger

12 november: Iedere club winnaar op Finale Avond Rabo Clubkas Campagne 2015

Leden van Rabobank Utrechtse Heuvelrug verdeelden ruim € 100.000. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis, uiteenlopend van € 195 tot ruim € 3.000. In totaal deden 108 lokale verenigingen mee en werd er meer dan 8.000 keer gestemd door de leden van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.

 

Op donderdag 12 november jl. werd op het kantoor van de Rabobank aan de Utrechtseweg in Zeist de uitslag bekendgemaakt van de Rabo Clubkas Campagne 2015. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis, uiteenlopend van € 195 tot ruim € 3.000. In totaal deden 108 lokale verenigingen mee en werd er meer dan 8.000 keer gestemd door de leden van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.
Op donderdag 12 november jl. werd op het kantoor van de Rabobank aan de Utrechtseweg in Zeist de uitslag bekendgemaakt van de Rabo Clubkas Campagne 2015. Tijdens deze feestelijke finaleavond waren er alleen maar winnaars. Iedere deelnemende vereniging ging met een mooi bedrag naar huis, uiteenlopend van € 195 tot ruim € 3.000. In totaal deden 108 lokale verenigingen mee en werd er meer dan 8.000 keer gestemd door de leden van Rabobank Utrechtse Heuvelrug.

14 november: BMXen voor Boutique le Duc

Where fashion meet small flying bikes. Tijdens de intocht van Sinterklaas kon de jeugd kijken naar freestyle BMX demonstraties. Zelf proberen kon natuurlijk ook.

BMX Freestiyle event bij Boutique le du op de Slotlaan
BMX Freestiyle event bij Boutique le du op de Slotlaan

14 november: Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist

Traditiegetrouw neemt ook dit jaar Sinterklaas zijn Intrek in Slot Zeist. Hij ontving de sleutel van zijn tijdelijke residentie uit handen van Burgemeester Janssen. Hij zal er verblijven tot zijn verjaardag op  6 december. Die hij zoals bij velen bekend weer elders op een geheime lokatie zal vieren.

Sinterklaas ontvangt de sleutel van Slot Zeist
Sinterklaas ontvangt de sleutel van Slot Zeist

Sinterklaas neemt zijn intrek in Slot Zeist

16 november Minuut stilte voor slachtoffers aanslagen Parijs in Publiekshal gemeente Zeist

 In Zeist werd stil gestaan bij de gebeurtenissen in Parijs. Op vele plaatsten in Europa werd om 12:00 uur een minuut stilte in acht genomen. Zondag avond had de gemeente middels een persbericht de burgers van Zeist uitgenodigd in het gemeentehuis om gezamenlijk stil te staan bij de aanslagen in Parijs. Na afloop van de minuut stilte sprak de burgemeester de aanwezigen toe. Niet iedereen in Zeist was in de gelegenheid om op korte termijn deel te nemen aan deze bijeenkomst. 

Oog op Zeist

15 november Iron man jogger op de Krakelingweg

Net op het moment dat ik overwoog om de sauna in de sportschool te gaan opzoeken passeerde ik deze jogger op de Krakelingweg. De regen, wind en hagel deerde hem nauwelijks. Zolang ik maar in beweging blijft heb ik nergens last van, meldde deze ijzeren man voordat hij zijn weg vervolgde langs de Woudenbergseweg. Hierna hij al snel een van de paden van het Zeisterbos . Waarom hij aan het joggen was. “Gewoon fit blijven”.

Iron man jogger op de Krakelingenweg
Iron man jogger op de Krakelingenweg
Iron man jogger op de Krakelingenweg
Iron man jogger op de Krakelingenweg

25 November:De Koets de beste Party-lokatie van 2015.

Oog op Zeist

25 november: Greet en Meet toer van Slob en Seegers op Kamp Zeist

Soesterberg – Woensdagmiddag brachten Arie Slob en Gert-Jan Sergers van de Christen Unie een bezoek aan het  AZC in Kamp Zeist. De heren zijn op Greet en Meet tour door Nederland.
Hierbij kregen zij een update van het COA over de stand van zaken rond de opvang van vluchtelingen in Nederland.. Zij ontmoeten onder andere Roel van Nieuwstadt van Stadslandbouw Ziest  en Edwin Hilverda van gidsnetwerkzeist. Deze heren zijn namens de gemeente Zeist en Soest bezig met het inrichten van gidsnetwerkzeist.nl voor de coördinatie van het vrijwilligerswerk rondom de vluchtelingen opvang locaties in Soesterberg. Hierna hadden de komende en gaande fractieleider van de Christen Unie een ontmoeting met een aantal Syrische vluchtelingen uit het AZC.

Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist.
Arie Slob en Gert-Jan Segers op bezoek in het AZC kamp Zeist.
Arie Slob en Gert-Jan Segers nemen afscheid van de vluchtelingen.
Arie Slob en Gert-Jan Segers nemen afscheid van de vluchtelingen.

15 november: RK Woningbouwvereniging maakt kinderboerderij de Brink klaar voor de winter

Negen medewerkers van RK Woningbouwvereniging hebben maandagmiddag samen met firma Oskam uit Werkhoven en de wijkteams van gemeente Zeist gezorgd voor een ware facelift van de speeltuin van Kinderboerderij de Brink. De speeltuin is niet alleen weer schoongeblazen en vrij van herfstbladeren maar ook is er een nieuw parcours van boomstammen ingegraven en is er eindelijk genoeg zitruimte voor ouders en begeleiders van de kinderen; maar liefst tien nieuwe bankjes zijn geplaatst!

RKWBV aan het werk op Kinderboerderij de Brink
RKWBV aan het werk op Kinderboerderij de Brink

Avond valt bij Kinderboerderij de Brink

 28 november: Prentenboek “Adila waar ben je?”

Beauforthuis, Koos Jansen Burgemeester van Zeist helemaal verguld met eerste exemplaar van prentenboek “Adila waar ben je?”. Tijdens de feestelijke presentatie ontving de burgemeester het boek uit handen van Maaile en Marjolein. De burgemeester is zo verguld met dit initiatief dat hij meteen namens de gemeente 30 boeken afneemt. Prive kocht hij ook 2 boeken voor zijn dochters, die allebeii werkzaamzijn in het het onderwijs. Koos Janssen: “Dit prentenboek is een prachtige verbeelding van de gedachten en gevoelens van kinderen die nu in een vreemd land hun weg zien te vinden. Hulde, óók aan de professionele kunstenaars!”

 

Oog op Zeist

Oog op Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More