Search
Close this search box.

Lekker spitten op vrijdagmiddag in de schooltuin

Lekker spitten op vrijdagmiddag in de schooltuin. Groep 7 van de Tobiasschool leeft zich lekker uit in de buitenlucht.

De leerlingen van groep 7 van de Tobiasschool aan de Lorenzlaan zijn vrijdagmiddag lekker aan het tuinieren onderleiding van meester Martin en klassenjuf Leen. Een uurlang lekker tuinieren is een verademing na de  eerste week school in het nieuwe jaar. Vol met uren van taal en rekenen in de klas. Groep 7 kan zich helemaal uitleven met spitten en bemesten van de tuin.

Samen met juf Leen Minne en meester Martin Stoop werd flink werk verzet om de tuin langs de Lorenzlaan voorjaarsklaar te maken. ,,De boer heeft een waanzinnige hoop mest bij de ingang van de school gelegd. Dat heb ik maar gauw afgedekt, want de leerlingen zijn nog bereid elkaar er even in te duwen,” zegt meester Martin lachend. Hij is op de basisschool voor speciaal onderwijs verantwoordelijk voor alle praktische vakken, zoals tuinbouw, maar ook handwerken, houtbewerking en koper slaan. Gisteren mocht er worden gespit en kon de koeienpoep worden uitgereden.

Binnenkort gaan er verschillende gewassen de grond in. Uiteindelijk komen er groenten, bloemen en kruiden boven. De oogst gaat in de loop van het schooljaar in tasjes mee naar huis.”

Volgens Stoop leren veel leerlingen zo wat groenten zijn. ,,Geregeld hoor ik van de kinderen dat ze iets hebben gegeten wat toch wel lekker was.”  We doen zo een belangrijk stuk praktische educatie en meteen een stukje stadslandbouw’. Tegen het einde van het schooljaar zijn de meeste groentes rijp en krijgen de kinderen hun oogst meer naar huis in hun tasje.  Volgens Stoop leren veel leerlingen zo wat groenten zijn. ,,Geregeld hoor ik van de kinderen dat ze iets hebben gegeten wat toch wel lekker was.”

De boer heeft een hele berg koeiepoep gebracht.
De boer heeft een hele berg koeiepoep gebracht.
De koeienpoep wordt uitgereden in de schooltuin
De koeienpoep wordt uitgereden in de schooltuin
Samen spitten en mesten
Samen spitten en mesten
Vooral veel lol in de buitenlucht na een eerste week in de klas
Vooral veel lol in de buitenlucht na een eerste week in de klas

 

In samenwerking met het AD Utrechts Nieuwsblad editie Oost.


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More