Search
Close this search box.

Local2Local streekboeren worden vaste leverancier Reinaerde Dennendal

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Reinaerde Dennendal werd de samenwerking met Local2Local, een coöperatie van boeren uit de streek gepresenteerd.

Den Dolder 8 februari – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Reinaerde Dennendal werd de samenwerking met Local2Local, een coöperatie van boeren uit de streek gepresenteerd. De cliënten met een verstandelijke en lichamelijke beperking van zorgorganisatie Reinaerde in Den Dolder kunnen vanaf volgende week direct bij de Utrechtse boeren hun verse producten online bestellen. Het personeel van de woongroepen kan dit zelfstandig doen. De producten worden vervolgens twee keer per week op een centraal punt in Dennendal aangeleverd.  Local2Local stelt wekelijks voor het personeel ook een tas met streekproducten samen, die kan worden besteld.

De cliënten met een verstandelijke beperking zullen bovendien in het seizoen meehelpen met de groente- en fruitoogst bij lokale boeren. Op deze manier kan Local2Local haar streekproducten verkopen, wordt gezonde (lokale) voeding gestimuleerd en voor de cliënten van Reinaerde levert het een mooie, zinvolle dagbesteding op die ook bijdraagt aan de samenleving.

Op het terrein van Dennendal is een grote koelcel geplaatst. Hier zal Local2Local twee maal per week zijn producten aanleveren. Cliënten van Dennendal gaan helpen met het samenstellen en uitleveren van de pakketten voor de woongroepen. De boeren van Local2Local zullen hier waar nodig bij assisteren.

Oog op Zeist
Dennendal maakt kennis met Local2Local
De koelcel voor de producten van Local2Local
De koelcel voor de producten van Local2Local

Mark Frederiks van Local2Local hoopt dat de cliënten zich ook beter gaan voelen door de consumptie van echte producten zonder toevoegingen. Het is zeker geen doel van deze samenwerking , het zou wel een mooi bijproduct zijn.

Regiomanager Andreas Trauernicht hoopt in de toekomst ook een afhaalpunt te worden voor inwoners van Den Dolder. Zo wordt de afstand tussen de zorginstelling Reinaerde en de bewoners van Den Dolder verkleind. Wij willen ons meer openstellen voor de omgeving.

Het initiatief is ontstaan vanuit Local2Local, waar ruim vijftig boeren uit de regio Utrecht bij aangesloten zijn. De samenwerking is mede tot stand gekomen door Herman Wierenga van Stadslandbouw Zeist. Het contact resulteert   in een nauwe samenwerking tussen Reinaerde en Local2Local. Zij brengen hun verse producten direct van het land naar consumenten en bedrijven.

Meer Informatie Local2Local.nl

Local2local werd gepresenteerd tijdens het nieuwjaarsfeest van Reinaerde
Local2local werd gepresenteerd tijdens het nieuwjaarsfeest van Reinaerde

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More