Search
Close this search box.

BNR Gangmakers “Moet de gemeente Zeist lokale winkeliers helpen “.

BNR Nieuwsradio heeft dinsdagmiddag opnames gemaakt in Kasteel Kerckebosch voor het programma BNR gangmakers.  De uitzending gaat over de rol van de gemeente Zeist, bij de promotie van lokale retailers in het centrum van Zeist. BNR Nieuwsradio is voor dit onderwerp juist in Zeist terecht gekomen omdat wij al een tijd bezig zijn met het ontwikkelen van visie rondom het centrum van Zeist. De opnames werden gemaakt tijdens de nieuwjaarsborrel van de Klantenservice federatie in het kasteel. BNR Gangmakers wordt iedere woensdag avond om 7 uitgezonden. De uitzendingen kunnen ook online teruggeluisterd worden.

De stelling van de uitzending was: “Moet de gemeente Zeist lokale winkeliers helpen “. Sander Jansen, wethouder ecomomische zaken voerde names de gemeente Zeist het woord in de panel discussie. De gemeente heeft volgens hem zeker een rol te spelen door uitvoering van het plan Centrumvisie. Presentator Michel Bouwhuis poneerde de stelling dat de andere 390 gemeentes van Nederland hetzelfde doen om hun centrum aantrekkelijk te maken. Wat doet Zeist anders dan groen, gezond en gastvrij. Op dit moment is de gemeente op zoek naar een inspirator voor het centrum, die tot taak krijgt de verschillende stakeholders nog nader tot elkaar te brengen. Verder zal de gemeente ondersteunend willen zijn bij het ontwikkelen van een app voor het centrum van Zeist. De ondernemers worden wel zelf verantwoordelijk voor het vullen van de app met inhoud.

Het verlies van een V&D, die jaarlijks een toeloop heeft van 1,2 miljoen bezoekers, zou een aderlating zijn voor het centrum. De panelleden  waren het erover eens dat het succes van een centrum als dat van Zeist zeker niet afhankelijk is van de aanwezigheid van grote ketens. Het centrum van Zeist moet wel duidelijker in beeld krijgen wie de bezoekers zijn en zich focussen op specifieke doelgroepen.

Een deelneemster van de klantenservice federatie vond het jammer dat in de discussie te veel gefocused werd op alleen ondernemers met een fysieke winkel in het centrum. Ook ondernemers, die online sterk vertegenwoordigd zijn, zouden in het centrum een plek moeten krijgen.

Na afloop van de opnames vertelde directeur Geeske te Gussinklo van de Klantenservice federatie: ” Het onderwerp van BNR gangmakers sloot in dit geval nauw aan bij het onderwerp waar onze leden ook mee te maken krijgen. Ook lokale ondernemers zullen zich online moeten presenteren. Het is een extra verkoopkanaal waarbij ze ook klantcontact te maken krijgen”. Tot slot toostte ze met haar leden op het nieuwe jaar.

De uitzending is terug te luisteren op de site van BRN Gangmakers .

Oog op Zeist
Wethouder Sander Jansen over de rol van de gemeente Zeist
BNR Gangmakers vanuit Kasteel Kerckebosch
BNR Gangmakers te gast bij de nieuwjaarsreceptie van de klantenservice federatie

Kasteel Kerckebosch

Klantenservice Federatie

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More