Search
Close this search box.

Rondleiding bij de noodopvang in Soesterberg

Betrokken medewerkers van de gemeente Zeist en Soest kregen woensdagmiddag een rondleiding over het terrein van de noodopvang in Soesterberg. Daarnaast werd er meegelopen door mensen van Het platform Welkom in Zeist. Ook Burgemeester Rob Metz van Soest kwam zich vergewissen van de huidige stand van zaken bij de noodopvang.  Op dit moment wordt er in opdracht van het COA hard gewerkt aan het inrichten de gebouwen en het terrein van het voormalige militaire luchtvaartmuseum.

Het  zogenaamde officiershotel, dat nu al is in gebruik is voor de noodopvang van ongeveer 150 personen,  voornamelijk gezinnen.

Één van de grote hallen van het voormalige Militaire Luchtvaart Museum wordt geschikt gemaakt voor noodopvang van ongeveer 300 personen. In de hal worden slaapunits ingericht voor 8 personen. Daarnaast zijn er douches en wc’s. De oude filmzaal en de oude kantine van het Militaire Luchtvaart Museum zullen gebruikt blijven worden voor recreatiemogelijkheden. In de hal worden bij voorkeur geen gezinnen of alleenstaande vrouwen geplaatst omdat er weinig privacy is. Het zal vooral gaan om alleenreizende mannen.

Op het terrein worden tijdelijke units zogenaamde portakabins geplaatst voor maximaal 200 personen. Deze units zijn geschikt voor zowel gezinnen als alleen reizende vluchtelingen.

Daarnaast worden enkele bijgebouwen ingericht als voor de catering. Deze eetzalen kunnen ook worden gebruikt voor taallessen en andere vormen van dagbesteding.

Het COA probeert binnen de beperkte mogelijkheden een zo aangenaam mogelijke leefomgeving voor de vluchtelingen te creëren. Dit doet men onder andere door het gebruik van prettige kleuren bij de inrichting. Daarnaast probeert men zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de mogelijkheden, die het terrein van huis uit biedt.

Oog op Zeist
Opvang voor 300 alleenstaande vluchtelingen
Oog op Zeist
De entre van de grote hal
Oog op Zeist
Sommige elementen van het militair luchtvaartmuseum zijn nog altijd aanwezig
Rondleiding over het terrein van de noodopvang in Soeterberg
Rondleiding over het terrein van de noodopvang in Soeterberg
Oog op Zeist
Het plaatsen van portakabins is begonnen

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More