Search
Close this search box.

Blue Monday (Wat doe jij ertegen – Heb jij tips?)

Blue monday is de depressiefste dag van het jaar. Wat doe jij ertegen – Heb je tips?)

Op de 3e maandag in januari zorgt een combinatie van de decemberkater, weinig daglicht, de kou en het feit dat het salaris op is, dat deze dag wordt bestempeld als de meest deprimerende dag van het jaar. Morgen is het ook in Zeist Blue Monday. Wat doe jij eraan om niet ten onder te gaan aan de JanuariBlues.

De term Bluemonday is bedacht door de  Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Je kan bijvoorbeeld van te voren al iets leuks plannen zoals een eetafspraak of een simpel etentje bij de Heren van Zeist. Het boeken van een vakantie is volgens een groot aantal mensen een prima remedie tegen Blue Monday.

Vrouwen hebben meer last van Blue Monday 
De decemberkater voelt men de gehele maand, maar  op de 3de maandag in januari (Bluemonday ) is de januariblues op zijn hoogte punt. Omdat dames meer over hun gevoelens na te denken, worden zij sneller geconfronteerd met het deprimerende gevoel van de druiligheid en saaiheid van deze depressie dag. Waarbij het aantal daglicht uren laag is, er geen zonnetje schijnt en het weer koud en guur is.  Van de  goede voornemens van het nieuwe jaar is vaak ook weinig meer over. Volgens onderzoeken blijken de helft van de vrouwen door dit gevoel geraakt te worden, ten opzichte van slechts ⅓ van de mannen

Tip 1: Winteractie  van SportCity de beste remedie tegen Januariblues

Vooral sporten is een goede manier om je beter te voelen. SportCity heeft op dit moment een speciale winteractie, die nog een paar dagen loopt.

WinterActie City: Gratis inschrijven t.w.v. € 50,-Gratis sporten tot maart 2016, Gratis sportpakket

Tip 2: Boek op Blue Monday een Cursus, workshop of coachingsgesprek bij Centrum  Zijnsoriëntatie Zeist.

Om vooral vooral alle andere 364 (dit jaar 365) dagen van het jaar ten volle in het leven te staan en niet in het Blue Monday gevoel te blijven hangen moet je zelf in actie komen. Blauwe maandagen (of dolle dinsdagen) zijn deel van dat leven. Je kunt je oefenen daar niet te zwaar aan te tillen: soms heb je een ‘off-day’; niet per se die bewuste maandag. Daar niet in blijven hangen, is de kunst. Hoe je dit doet leer je bij Centrum  Zijnsoriëntatie Zeist.

Lees morgen op Blue Monday onze andere Blue Monday tips

Oog op Zeist

Vrolijkste dag
Gelukkig heeft de Britse psycholoog Arnall niet alleen berekend wanneer de meest deprimerende dag van het jaar is, hij heeft ook onderzocht wanneer de vrolijkste dag van het jaar plaatsvindt. Het duurt nog even, maar op de vrijdag in juni die het dichtst bij de dag ligt waarop de zomer officieel begint, voelt u zich op uw best. Zo sluiten wij dit bericht toch nog positief af.

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More