Search
Close this search box.

105 deelnemers aan het ‘In Between Café Zeist’

105 deelnemers aan het ‘In Between Café Zeist’

Zeist – Het is donderdagochtend 21 januari, buiten is het koud en glad en rond 9.10 uur druppelen de eerste werk- en opdrachtzoekenden voor het In Between Café binnen. Ze hangen hun jas op, noteren hun naam op de deelnemerslijst en bestellen een kopje koffie of thee bij de vriendelijke dame achter de bar van De Koppeling in Zeist, waar de bijeenkomst van In Between Café Zeist, iedere derde donderdag van de maand plaats vindt. Een enkeling kent elkaar van eerdere bijeenkomsten en raken al snel met elkaar in gesprek. Maar ook nieuwkomers sluiten gemakkelijk aan bij de overige deelnemers. De sfeer is ontspannen, gemoedelijk en in afwachting van dat wat komen gaat. (Foto: Organisator Monique Vermeer is verrast met de hoge opkomst)

Rond 9.30 uur staat de centrale hal van De Koppeling vol met mensen die willen deelnemen aan het In Between Café. Deze keer zijn er weer drie workshops aangekondigd. Een workshop ‘Ondernemen vanuit de WW’ door Theo Koot van het UWV (zijn collega Marco Moerland heeft wegens privé omstandigheden verstek moeten laten gaan), de workshop ‘Start een eigen onderneming’ door Gerard Weck en Eric Bos Waaldijk, twee ervaringsdeskundigen mbt de KvK en een BinnenBuiten workshop ‘Oude Wijsheid Van Elementen’ door Monique de Jong van Innerste Buiten.

Door de enorme opkomst van 105 werk- en opdrachtzoekenden, is het even improviseren, want dat is voor In Between café Zeist ook uniek. Vorig jaar kwamen er gemiddeld 65 deelnemers per bijeenkomst. Maar na iedereen welkom te hebben geheten in de grote zaal ‘de Cour’ en uitleg te hebben gegeven over wat men tijdens deze bijeenkomst kan verwachten. Verplaatsen de deelnemers zich over de diverse zalen om deel te nemen aan de workshops van hun keuze. Aan het einde van de ochtend, waren er veel tevreden gezichten te zien. En zijn mensen nog wat aan het napraten over wat er deze ochtend heeft plaats gevonden en nieuwe contacten worden gelegd. Weer een geslaagde bijeenkomst van In Between Café Zeist, dat tot een goed einde is gekomen.

De komende week zal het workshopprogramma voor donderdagochtend 18 februari 2016 definitief worden gemaakt. Wie er in ieder geval zal een workshop gaat geven is Simone Sombroek van ‘I Love Colors’ met de workshop ‘Herken jij jezelf in je eigen handelen’.

Oog op Zeist
Je handen ten hemel heffen en wachten tot de opdracht komt heeft geen zin. “Je moet zelf achter de opdracht aangaan”

Over In Between Café

In Between Café Zeist is onderdeel van een landelijk netwerk aan In Between Café’s en organiseert maandelijks een bijeenkomst, waar inspirerende workshops worden gegeven en gevolgd, voor en door werkzoekenden (zowel banen als opdrachten, dus zowel (niet)uitkeringsgerechtigden als ZZP-ers).

Met de kernwaarden, toegankelijkheid, verbinding en motivatie, creëren we een verbinding die mensen inspireert en in beweging zet richting het (her)vinden van hun eigen unieke kracht. Met als doel dat zij de regie over hun eigen leven nemen, richting een nieuwe baan of opdracht.

De bijeenkomst is gratis. De kosten van consumpties zijn voor eigen rekening. Bezoekers betalen een vrijwillige bijdrage op basis van hun waardering van deze bijeenkomst.

Volgende ‘In Between Café’ 

Locatie De Bilt
Iedere eerste maandag van de maand van 9:30 tot 11:30 uur.
Wijkrestaurant bij de tijd aan de Prof. Dr. P.J.W. Debeyeweg 1 in De Bilt
Contactpersoon Annemieke Homan via inbetweencafedb@gmail.com

Locatie Zeist
Iedere derde donderdag van de maand van 09:30 tot 11:30 uur.
De Koppeling, De Clomp 1904 in Zeist
Contactpersoon Monique Vermeer via inbetweencafezeist@gmail.com

Oog op Zeist

Veel deelnemers maken uitgebreid aantekeningen van alle 'nieuwe' dingen dingen, zie ze horen.
Veel deelnemers maken uitgebreid aantekeningen van alle ‘nieuwe’ dingen dingen, zie ze horen.
Er is ook ruimte voor individuele adviezen
Er is ook ruimte voor individuele adviezen

Overige locaties IBC in Utrecht

Contact Inbetweencafé Zeist
Monique Vermeer & Chantal van der Loo
e: inbetweencafezeist@gmail.com
fb: https://www.facebook.com/inbetweencafezeist
w: http://inbetweencafe.nl/
t:@ibczeist
LinkedIn group: In BetweenCafe Zeist

Netwerken is een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst
Netwerken is een belangrijk onderdeel van de bijeenkomst

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More