Search
Close this search box.

Bovenop de Stuifheuvel

Bovenop de Stuifheuvel. Niet echt meer een uitkijkpunt!

De Stuifheuvel is ontstaan als werkverschaffingsproject in de jaren dertig van de vorige eeuw. Werkelozen hebben de 2 vijvers op het Oranje-Nassauplein  gegraven. Het zand van de afgraving is een paar honderd meter verder gestort op de plek, die  nu de Stuifheuvel is. Oorspronkelijk was het plan om boven op de Stuifheuvel een uitkijkpost te maken waarbij bezoekers konden uitkijken tot ver in de omtrek. Toen de begroeiing in de omgeving nog laag was bestond hier niet echt een noodzaak voor. De huidige beheerder het Utrechts Landschap is van plan om iets van de uitkijk mogelijkheden te herstellen.

De stuifheuvel
De stuifheuvel

Historische fotoroute Kerckebosch (5 km)

Tijdelijke historische fotowandelroute vanaf 15 oktober tot 1 maart 2016.
De route is uitgezet ter gelegenheid van de Week van het Landschap 2015 (15 oktober t/m 18 oktober).
Via deze wandeling leert u de historische elementen en de omgeving van Kerckebosch en het Zeisterbos snel kennen. U wandelt bijvoorbeeld over de historische Stuifheuvel, langs de plek waar vroeger de ‘Wonderboom’ stond en langs de enige echte Fransche Put. Misschien vindt u ook de liggende herten in het bos!

De stuifheuvel, Zeisterbos
De stuifheuvel, Zeisterbos

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More