Search
Close this search box.

Nationale gedichtendag: oude begraafplaats (Henjo Hekman)

Vandaag is het Nationale gedichtendag. In Zeist zijn verschillende dichters, die onze plaats in rijm beschrijven. De dichters bundelen hun krachten in de Stichting Literaire Activiteiten Zeist, roepnaam Literair Zeist, is in 2004 opgericht om literaire activiteiten in Zeist en omgeving te initiëren, te ondersteunen en mede te organiseren.

Speciaal voor vandaag het gedicht oude begraafplaats van Nachtburgemeester Henjo Hekman. 

Henjo Hekman verstopt.
Henjo Hekman verstopt.

ik zet mijn fiets op slot
en open het hek

ik ga door de poort
en loop over het middenpad
waarlangs bomen zich buigen
over het verleden

ik sta in de stilte
en kijk om mij heen:
links liggen de rijken
– zeggen hun graven
rechts liggen de armen
– zwijgt hun gras

en ik sta hier
als enige
en ik zie hoe het licht speelt op het mos
als enige
en ik hoor een duif koeren boven ons
als enige

ik loop de poort weer uit
ik sluit het hek
ik haal de fiets van slot
en ik fiets weg
als enige

Henjo Hekman (1948) uit Levenslang tot sluitingstijd
Henjo heeft een verzameling gedichten over Zeist. Hiermee maakt hij een literaire wandeling door Zeist, waarbij u op uw stoel kunt blijven zitten!

Oude algemene Begraafplaats

Levenslang tot sluitingstijd
gedichtenbundel

Levenslang tot sluitingstijd is een bundel met  gedichten van Henjo.

Gedichten: Henjo Hekman
Foto omslag: Sjoukje de Vries
Vormgeving en productie: Fred Penninga, bureau Tekst & Uitleg,
Grafisch ontwerp en printwerk: Charley van Doorn, Studio Care Graphics
Uitgeverij en druk: Tulip, 2013

ISBN: 978-90-70908-20-1
NUR: 306, poëzie

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More