Search
Close this search box.

Groen Links reikt pluimen uit aan de Weggeefwinkel en Milieuzorg

Tijdens de nieuwjaarsborrel van Groen Links  heeft de partij 2 pluimen uitgereikt aan instelling in Zeist. De Rode Pluim werd uitgereikt aan de Weggeefwinkel voor haar enorme bijdrage aan een sociaal Zeist in 2015. De Groene Pluim voor een belangrijke duurzame bijdrage ging naar de Stichting Milieuzorg Zeist. Het is de eerste keer dat GroenLinks deze Pluimen uitreikt.

Bij de drukbezochte nieuwjaarsborrel in lunch- en koffieroom Samen in Zeist overhandigde fractievoorzitter Laura Hoogstraten de Rode Pluim aan oprichter en coördinator Jantje Paasman van de Weggeefwinkel.  Jantje was met een deel van zijn team naar Samen in Zeist gekomen.  “De Weggeefwinkel heeft in 2015 een belangrijke rol gespeeld in de armoedebestrijding en in de opvang van vluchtelingen” aldus Hoogstraten. Voorzitter Pieter jan Stokhof gaf de Groene Pluim voor een belangrijke duurzame bijdrage aan Zeist aan penningmeester Marijke Koster van Stichting Milieuzorg

Stokhof citeert uit het juryrapport: “Milieuzorg Zeist zet zich al jaren in om de besluitvorming van de raad te beïnvloeden richting groen en duurzaam. Patrick Greeven doet dit secuur en met veel kennis. Hij heeft echt invloed en is voor de raad een autoriteit naar wie geluisterd wordt.”

Het is de eerste keer dat GroenLinks Zeist de Rode en Groene Pluim uitreikt. Met de Pluimen wil GroenLinks organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan een sociaal en duurzaam Zeist in het zonnetje zetten. De keuze is dit jaar bepaald door de fractie- en bestuursleden van de partij. Volgend jaar zullen de leden bij de keuze worden betrokken. De Rode Pluim is een kunstwerk van voormalig GroenLinks raadslid Arend Knot, getiteld ‘Rainbow Warrier’. De Groene Pluim, een soort bijenkorf, is gemaakt door Sebas van Atelier Totem. Beide kunstwerken zijn een wisseltrofee.

Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Voorzitter Pieter jan Stokhof opent de nieuwjaarsreceptie
Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Jan Willem Dop verteld over het idee achter Samen In Zeist
Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Laura Hoogstraten overhandigt de Rode Pluim aan Jantje Paasman van de Weggeefwinkel.
Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist
Bijpraten tijdens de Groen Links Nieuwjaarsreceptie in Samen in Zeist

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More