Search
Close this search box.

Zeisterse Schatten gevonden bij Jouw Marktkraam Zeist

Vier jaar geleden kocht Brigitta voor €6,00 twee onooglijke schilderijtjes bij de Kringloop Winkel in Wijk bij Duurstede. De werken komen uit een privé collectie van iemand, wiens famillie de inboedel naar de kringloop heeft gebracht. Zoals als duidelijk wordt uit het etiket achter op de schilderijen. De schilderijen zijn gemaakt door Gesina Berendina Boevé, een beeldend kunstenaar, die leefde van 1881 tot 1958. Vanavond kwam Brigitta samen met haar dochter Amy naar de Zeisterse Schatten bij Jouw Marktkraam Zeist om de werken te laten taxeren. Nadat de schilderijen een flinke opknapbeurt hebben gehad zijn ze waarschijnlijk rond de € 500,– waard. De aankoop bij de kringloop waren geen gekke investering voor Brigitta.

Ongeveer 65 mensen hadden zich aangemeld om  kunst, antiek, goud, zilver, porselein, aardewerk, glaswerk te laten bekijken en taxeren, door een viertal experts De meeste bezoekers gingen met een lichte tot grote glimlach naar huis.

Zeisterse Schatten bij jouw Marktkraam
Zeisterse Schatten bij jouw Marktkraam

Marion oud medewerkster van het Wereld Natuurfonds uit Zeist liet haar zeer bijzonder WNF uitgave  van het Suske en Wiske verhaal ‘De Rinoramp’, getekend door Paul Geerts taxeren.  Ooit heeft zij de strip als bedankje ontvangen voor het ontwikkelen van een zeer bijzondere campagne bij het WNF. De strip in haar bezit is een exemplaar van de 300. Helaas voor Marion ontbreekt de oorspronkelijke verantwoording. Hierdoor is de waarde helaas een stuk lager. Voorlopig gaat de strip weer de kast in bij Marion.

We vermelden al dat de meeste bezoekers met een lach op hun gezicht naar huis gingen. Zo werd er ook een bijzondere pop aangeboden. De waarde is niet anders te bepalen dan wat de gek ervoor geeft.

"Wat de gek ervoor geeft"
“Wat de gek ervoor geeft”
Bijzondere munten werden uitgebreid bekeken
Bijzondere munten werden uitgebreid bekeken

Organisator Antoine Maintz kijkt terug op een geslaagde avond, waarbij Jouw Marktkraam Zeist, zich op een andere manier heeft kunnen presenteren aan haar publiek. In 2016 zijn er meer van dit soort evenementen van Jouw Marktkraam Zeist te verwachten.

Zeisterse Schatten bij jouw Marktkraam
Het goud en zilver is toch meer waard dan je denkt

Zeisterse Schatten bij jouw Marktkraam

De Zeisterse Schatten wordt mede mogelijk gemaakt door:
Jouw Marktkraam Zeist
Goudinkoop Zeist en Antiquiteiten M.F.J. Becker

De meeste spulletjes gingen weer mee naar huis
De meeste spulletjes gingen weer mee naar huis

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More