Search
Close this search box.

Dick van Groningen Schinkel benoemd tot ere-lid van de Essentie

Dick van Groningen Schinkel werd in de jaren 70 benaderd door de stichting Nieuw Zeist West om iets te gaan doen met een donkere kamer (Waar vroeger foto’s werden ontwikkeld en afgedrukt. Meestal alleen in zwart-wit)  Uit die Dokagroep, waar vrijwilligers lesgaven, is een bloeiende fotoclub voortgekomen.
In 1980 werd  Fotoclub Zeist West lid van de Fotobond. In 2006 werd de naam veranderd in Fotogroep De Essentie. De fotoclub is al  40 JAAR OP ZOEK NAAR DE ESSENTIE VAN HET FOTOGRAFISCHE BEELD.

 

de opening van de expositie “DICHTERBIJ DE ESSENTIE 2”
Dick van Groningen Schinkel benoemd tot ere-lid van de Essentie

Dick was al die tijd betrokken bij Fotogroep “De Essentie” als voorzitter. Maar ook als bestuurslid van de Fotobond en de afdeling Utrecht ’t Gooi is hij er mede verantwoordelijk voor geweest dat de Affiche A5amateurfotografie in Nederland nu op zo’n hoog peil staat. Zijn invloed binnen het hoofdbestuur van de Fotobond en binnen de afdeling Utrecht ’t Gooi is tot op de dag van vandaag nog merkbaar.

Vorig jaar droeg hij binnen De Essentie het stokje over aan een nieuw bestuur.  Vandaag werd hij tijdens de opening van de expositie “DICHTERBIJ DE ESSENTIE 2” benoemd tot erelid van “zijn” fotoclub. Met dichters van Vereniging Taalpodium is een jubileumtentoonstelling vormgegeven waarin foto’s worden geflankeerd door een daarop geïnspireerd gedicht. Daarnaast zal zowel fotowerk uit de begintijd van De Essentie (voorheen fotoclub Zeist-West) als recenter werk worden getoond.

De tentoonstelling ‘Dichterbij de Essentie 2’ is te zien in het Kunstenhuis Zeist, Egelinglaan 2b, 3650TC Zeist van 1 februari t/m 4 maart 2016. Openingstijden Maandag t/m van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens de voorjaarsvakantie van 22 t/m 28 februari is het gebouw gesloten.

Van de expositie is ook een catalogus gemaakt met de foto’s en de gedichten.

Het Kunstenhuis verwelkomt de Essentie
Het Kunstenhuis verwelkomt de Essentie
Het Kunstenhuis verwelkomt de Essentie
Leden van de essentie praten zoals het hoort over kamera’s

De groep bestaat uit ca 30 leden. Uiteenlopend in leeftijd van 20 tot 80 jaar. Ondanks de verschillen in leeftijd, hebben allen een ding gemeen, ze zijn gegrepen door de fotografie. De leden bestaan uit beginnende en gevorderde amateurfotografen.

meer informatie:  Fotogroep De Essentie.

Dichter Henjo Hekman was bij de opening aanwezig
Dichter Henjo Hekman was bij de opening aanwezig
De catalogus werd door dichters en fotografen bewonderd
De catalogus werd door dichters en fotografen bewonderd
De catalogus werd door dichters en fotografen bewonderd
De catalogus werd door dichters en fotografen bewonderd. de opening van de expositie “DICHTERBIJ DE ESSENTIE 2”

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More