Search
Close this search box.

Henjo Hekman: singles night op 45 toeren.

Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Café Cats.

Nachtburgemeester Henjo Hekman draait singletjes in Café Cats. Eén keer per jaar doet hij dit soort gekke dingen in het buurtcafe aan de laan van Cattenbroeck, zo zegt hij zelf. Iedereen die een singletje bij zich had mocht naar binnen. Voor de jongeren onder ons: een single is een kleine vynilplaat, die je afdraait op 45 toeren en met niet meer dan 2 nummers. De hit op de voorkant (A-kant) en een tweede nummer op de achterkant (B-kant). De achterkant werd vroeger vrijwel nooit gedraaid.

Een aantal mensen, waaronder vaste gasten van Café Cats, hadden gehoor gegeven aan de oproep  van Henjo. Hij draaide allerlei prachtige oude nummers van Herman Brood tot Louis Armstrong. Ook het Nederlandse lied uit de tijd van voor de CD ontbrak niet. Met de nodige bier, berenburger en een lekker peukie was de sfeer van een bruine kroeg uit de jaren zeventig en tachtig weer even terug in Café Cats.

Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Nachtburgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats – Pussycat met Mississippi!
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Iedere single wordt aandachtig bekeken en beluisterd.
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Café Cats was even terug in de draaitafeltijd.
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Herkenning en herinneringen: bij iedere single hoort een verhaal.
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
En natuurlijk meezingen!
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Ook de bar draait op volle toeren.
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Bier, berenburg en sjekkies.
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Plaatjes draaien verleer je nooit….
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Nachtburgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Nacht burgemeester Henjo Hekman draait 45 toeren in Cafe Cats
Het draaien loopt gesmeerd.

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Redactie Ingrid Wong

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More