Search
Close this search box.

Definitief afscheid van ouderlijk huis aan de Schaepmanlaan

Huub Brands kijkt naar de sloop van zijn ouderlijk huis op de Schaepmanlaan nummer 3. Hij werd er geboren en woonde er tot hij op zijn 23ste trouwde en uit huis ging.
Hij vertelt zijn dochter nog één keer over zijn kamertje op zolder. Eerst deelde hij de grote open zolder met zijn twee zussen. Tot zijn vader met wanden van zachtboard een apart kamertje voor hem maakte. De contouren van zijn oude kamer worden inmiddels zichtbaar onder het opengewerkte dak.
“Kijk eens hoe steil die trap eigenlijk is”. Een laatste verhaal komt boven. “In de oorlog verstopte mijn vader zich altijd in de kruipruimte onder het huis, waar je via een luik onder de trap in kon.”

De sloop van zijn geboortehuis houdt Huub wel bezig. Al eerder kwam hij met een zus en zijn vrouw en kinderen een kijkje nemen op de Schaepmanlaan. Bij de RKWBV kon hij de sleutel krijgen voor dit laatste bezoek. Van hen kreeg hij ook het boek over de geschiedenis van de Schaepmanlaan geschreven door Karin Stadhouders.
Nog één keertje rondkijken in het ouderlijk huis  en herinneringen ophalen. Daarbij vond hij zelfs in de kast op de slaapkamer nog een laatste souvenir van zijn jeugd. Nu kijkt hij toch enigszins geëmotioneerd toe hoe de slopers zijn geboortehuis met de grond gelijk maken.
Als hij straks met de plaatjes op zijn iPad naar huis gaat in de J.C. Boogaardlaan heeft hij er vrede mee. De RKWBV bouwt hier immers weer nieuwe huizen in een stijl, die refereert aan het verleden van de Schaepmanlaan.
De heer Brands kijkt toe bij de sloop van geboortehuis
De heer Brands kijkt toe bij de sloop van zijn geboortehuis
De huizen op de Schaepmanlaan gaan tegen de vlakte.
De huizen op de Schaepmanlaan gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor hun vervangers.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More