Definitief afscheid van ouderlijk huis aan de Schaepmanlaan

De heer Brands kijkt toe bij de sloop van geboortehuis
Huub Brands kijkt naar de sloop van zijn ouderlijk huis op de Schaepmanlaan nummer 3. Hij werd er geboren en woonde er tot hij op zijn 23ste trouwde en uit huis ging.
Hij vertelt zijn dochter nog één keer over zijn kamertje op zolder. Eerst deelde hij de grote open zolder met zijn twee zussen. Tot zijn vader met wanden van zachtboard een apart kamertje voor hem maakte. De contouren van zijn oude kamer worden inmiddels zichtbaar onder het opengewerkte dak.
“Kijk eens hoe steil die trap eigenlijk is”. Een laatste verhaal komt boven. “In de oorlog verstopte mijn vader zich altijd in de kruipruimte onder het huis, waar je via een luik onder de trap in kon.”

De sloop van zijn geboortehuis houdt Huub wel bezig. Al eerder kwam hij met een zus en zijn vrouw en kinderen een kijkje nemen op de Schaepmanlaan. Bij de RKWBV kon hij de sleutel krijgen voor dit laatste bezoek. Van hen kreeg hij ook het boek over de geschiedenis van de Schaepmanlaan geschreven door Karin Stadhouders.
Nog één keertje rondkijken in het ouderlijk huis  en herinneringen ophalen. Daarbij vond hij zelfs in de kast op de slaapkamer nog een laatste souvenir van zijn jeugd. Nu kijkt hij toch enigszins geëmotioneerd toe hoe de slopers zijn geboortehuis met de grond gelijk maken.
Als hij straks met de plaatjes op zijn iPad naar huis gaat in de J.C. Boogaardlaan heeft hij er vrede mee. De RKWBV bouwt hier immers weer nieuwe huizen in een stijl, die refereert aan het verleden van de Schaepmanlaan.
De heer Brands kijkt toe bij de sloop van geboortehuis

De heer Brands kijkt toe bij de sloop van zijn geboortehuis

De huizen op de Schaepmanlaan gaan tegen de vlakte.

De huizen op de Schaepmanlaan gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor hun vervangers.

Voor Jou Uitgezocht

  • Ria van der Doef-Doest
    4 februari 2016 op 22:00

    Mijn opa en oma van Eck hebben op nr: 9 gewoond dat is natuurlijk ook weg? In de oorlog heb ik er ook gewoond

  • Anita Schoonheid
    6 februari 2016 op 12:00

    Mijn opa en oma hebben ook op nr 3 gewoond