Search
Close this search box.

Wethouder Johan Varkevisser ontvangt eerste elektrische dienstauto

De gemeente Zeist heeft een elektrische dienstauto aangeschaft; een Volkswagen e-up. Wethouder Johan Varkevisser (Duurzaamheid) neemt deze voor het gemeentehuis aan Het Rond 1 in Zeist in ontvangst.

Vrijdagmiddag 5 februari ontving Wethouder Johan Varkevisser (met duurzaamheid in zijn portefeuille) de sleuteltjes van de eerste elektrische dienstauto. Een rondje om ’t Rond rijden was voor de wethouder helaas nog niet mogelijk want de verzekering was nog nietrond. Wel kreeg hij een toelichting van Herman van Eckeveld van Auto Muntstad en natuurlijk nam hij ook even plaats achter het stuur van dit kleine elektrische scheurijzer. De dienstauto’s van de gemeente Zeist kunnen worden gebruikt door alle medewerkers van de gemeente, die dit voor hun werkzaamheden nodig hebben.

Wethouder Varkenvisser mag even achter het stuur gaan zitten
Wethouder Varkenvisser mag even achter het stuur gaan zitten
Wethouder Varkenvisser bekijkt de electrische motor van de dienstauto.
Wethouder Varkenvisser bekijkt de electrische motor van de dienstauto.

Overige informatie is overgenomen uit het persbericht van de gemeente Zeist:

Duurzaamheid
De gemeente Zeist heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. We stimuleren duurzaamheid bij inwoners en ondernemers, en kijken ook naar wat we zelf kunnen doen. Zo heeft de gemeenteraad onlangs besloten om de komende jaren 100 gemeentelijke panden te verduurzamen. Ook het langzamerhand vervangen van onze dienstauto’s door elektrische auto’s past goed bij ons duurzaamheidsstreven. Het is gemeentelijk beleid om duurzaam in te kopen. Elektrisch vervoer heeft een gunstig effect op de luchtkwaliteit, geluidsoverlast en het klimaat. Elektrische auto’s stoten geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit en rijden op groene stroom.

Elektrische dienstauto
De gemeente Zeist heeft 4 dienstauto’s, waarvan vanaf vrijdag aanstaande 1 elektrische. Medewerkers van de gemeente lenen deze dienstauto zakelijk als flexauto om bijvoorbeeld naar een afspraak te gaan. Bij vervanging van de andere wagens (de overige 3 dienstauto’s, 8 kleine bestelauto’s, 12 pick-ups voor de serviceploegen, 2 bestelbussen en 1 vrachtwagen) uit het wagenpark van de gemeente, wordt bekeken of deze tegen die tijd al dan niet vervangen worden door een elektrisch exemplaar.

Kosten
Het aanschaffen van een elektrische auto is duurder dan het kopen van een benzineauto, maar naar verwachting is het gebruik van een elektrische auto dat niet.

Wethouder Varkenvisser neemt sleutel eerste electrische dienstauto in ontvangst
Wethouder Varkenvisser neemt sleutel eerste electrische dienstauto in ontvangst

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More