Polonaise in de gymzaal van de Damiaanschool

Polonaise in de gymzaal

Het wemelde van de prinsesjes gisteren op de Damiaanschool in Zeist. Daar vierden de kinderen het jaarlijkse schoolcarnaval, net als op veel andere (vooral katholieke) scholen in de regio. Op de foto vieren de kinderen van de groepen één tot en met vijf hun feestje. Zij lopen polonaise in de gymzaal van het schoolgebouw. Naast prinsesjes ook Sneeuwwitjes, een brandweermannetje, een kleine Hulk en nog veel meer traditionele carnavalsuitdossingen. (ism: AD.nl Editie Oost)

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Enkelen, onder wie trouwens ook een paar van de juffen, hadden de verkleedkist dicht gelaten en verschenen in hun vertrouwde kloffie.

De juffen zorgden er wel voor dat er toch ook nog geleerd werd tijdens het  carnavalsfeest: in een van de liedjes werd de kinderen de kunst van het klokkijken en de dagindeling bijgebracht. Rond 12 uur was het de hoogste tijd voor de kleintjes om aan het (carnavals)weekend te beginnen.

De prinsesjes leerde ook meteen iets over klokkijken.

De prinsesjes leerde ook meteen iets over klokkijken.

De prinsesjes leerde ook meteen iets over klokkijken.

De prinsesjes leerde ook meteen iets over klokkijken.

Voor een grote carnavalsoptocht moeten Zeistenaren overigens hun dorp uit, bijvoorbeeld naar het aanpalende Ojik (op andere dagen van het jaar beter bekend als Odijk) waar komende zondagmiddag om 13.11 uur een grote optocht met praalwagens vertrekt.

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

Polonaise in de gymzaal

 

 


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl
Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

ism: AD Editie Oost

Voor Jou Uitgezocht

 • Beppie Adams
  6 februari 2016 op 16:00

  Dwat een leuke foto! Thanks for sharing.

 • Yalini Gunanayakam
  7 februari 2016 op 02:00

  Nirmala Mahendrarajah Thili Mahendrarajah 😄

 • Maaike van Meerten
  7 februari 2016 op 14:00

  Leonie kijk die Thijn gaan!

 • %d bloggers liken dit: