Search
Close this search box.

Buurtwacht Whatsapp Huis Ter Heide ontmoet elkaar

Succesvolle buurtwacht WhatsApp groep in Huis Ter Heide. Tijd voor een feestje met mogelijkheid tot het stellen van vragen Inmiddels telt de Whatsappgroep 70 leden, die in Huis ter Heide extra oogjes in het zeil houden

Enkele maanden geleden nam Ellie Platt het initiatief tot het oprichten van een Buurtwacht WhatsApp groep in Huis Ter Heide. Inmiddels telt de groep 70 leden, die in Huis ter Heide extra ogen in het zeil houden. Het succes van de groep is zeker reden voor een feestje. Donderdag 4 februari kwamen de whatsappers uit Huis Ter Heide dan ook bij elkaar voor een onderlinge ‘meet and greet’ in wooncentrum Vreedenoord.

Een profielfoto op je telefoon is wel leuk, een echte ontmoeting is beter. Op de avond waren ook de wijkwethouder Sander Jansen, wijkagent Marjan Kuijers en wijkteamlid Sor Blessing present. Samen met initiatiefneemster Ellie Platt gaven zij een toelichting en beantwoordden zij vragen van de  Buurtwacht WhatsAppers

Huis Ter Heide heeft ook de primeur om als eerste wijk van Zeist  borden langs de invalswegen te krijgen die genode en ongenode gasten erop wijzen dat hier een Buurtwacht WhatsAppgroep actief is.

Woon je in Huis Ter Heide en je wil ook graag deelnemen aan de  Buurtwacht WhatsAppgroep stuur dan een email te sturen naar Ellie Platt: juffie614@gmail.com

WhatApp bord in Huis Ter Heide
WhatApp bord in Huis Ter Heide

Wat doet een Buurtwacht WhatsAppgroep.

Een Buurtwacht WhatsAppgroep is een online netwerk van buurtbewoners op de berichtendienst WhatsApp. De groep steunt de wijkagent in zowel het voorkomen als het bestrijden en oplossen van misdrijven. De bewoners informeren bij verdachte situaties eerst via de gebruikelijke weg de politie en daarna elkaar via de WhatsApp. Ze reageren op de melding en zorgen voor extra ogen in de wijk.
Als whatsapp buurtpreventiegroep is het de opzet dat de deelnemers:

  • 
de politie bellen bij verdachte situaties;
  •  de buurt informeren en samen alert zijn bij verdachte situaties;
  •  vreemden in de wijk aanspreken en daardoor voorbereidingshandelingen verstoren;
  •  bij meldingen van verdachte situaties uitkijken naar de mogelijke daders;
  •  signalementen opschrijven, kentekens noteren en dit doorgeven aan de politie en met dit alles
  •  bijdragen aan een veiligere buurt.
  •  maar ook mee uitkijken naar vermiste personen

Wiw als deelnemer van een Buurtwacht WhatsApp groep iets verdachts ziet, handelt volgens de afkorting SAAR :

– S = Signaleer
– A = Alarmeer 112
– A = App om uw waarneming bekend te maken aan anderen. (alleen actuele meldingen)
– R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.

De bedoeling is het verstoren van de plannen van de verdachte persoon (‘zaak stuk te maken’). Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

In Nederland zijn inmiddels meer dan 1300 buurten met een dergelijke WhatsApp-groep. In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.

Benieuwd waar er Buurtwacht WhatsApp groepen zijn? Neem een kijkje op WABP.nl.

Meet en Greet buurtwacht whatsapp Huis Ter Heide
Meet en Greet buurtwacht whatsapp Huis Ter Heide

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More