Search
Close this search box.

Historisch Azijnhuisje wordt Proeverij de Azijnmakerij

Historisch Azijnhuisje wordt Proeverij de Azijnmakerij. Nog één nachtje slapen.

Nog één nachtje slapen voor de nieuwe horecaondernemer Frans Broekhuijsen. Op Valentijnsdag start hij met zijn nieuwe restaurant Proeverij de Azijnmakerij in het historische pand Het Azijnhuisje achter het gemeentehuis. Op 14 februari verricht Wethouder Sander Jansen om half vier de officiële opening. Enigszins vermoeid troffen wij Frans Broekhuijsen aan bezig met  de laatste lootjes voor de Grand Opening. U bent morgen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de Proeverij. Vanaf dinsdag 16 februari gaat het Restaurant pas echt open. Het is de bedoeling dat de Azijnmakerij zelf echte azijn gaat maken voor de  gerechten. De azijn van het oorspronkelijke Azijnhuisje werd vooral gebruikt in de textiel industrie.

Wat kunt u verwachten in Proeverij de Azijnmakerij:
Private dining
Naast het algemene restaurantgedeelte zijn er nog twee eetkamers waar groepen tot 20 personen in alle rust sfeervol kunnen tafelen. Frans: “Ik weet dat hier behoefte aan is, omdat ik al jaren als cateraar annex ‘kok aan huis’ werk. Veel van die opdrachten heb ik te danken aan het feit dat restaurants vaak geen aparte ruimtes hebben voor besloten gezelschappen.”

Keuken & delicatessen
Proeverij de Azijnmakerij serveert koffie en gebak, lunch en diner. Frans hanteert daarbij vaak een verrassende kookstijl door ogenschijnlijk traditionele gerechten te combineren met exotische elementen. Als extra smaakmaker gebruikt Frans, hoe kan het ook anders, door hemzelf gemaakte azijn. De meeste gerechten op de kaart zijn ook in de delicatessenwinkel te koop. De lunch- en dinerkaart staan op de site: www.azijnmakerij.nl

Bed en Breakfast
Naast het restaurant en de beide eetkamers heeft Proeverij de Gasterij nog twee smaakvol ingerichte gastenkamers, elk met een eigen luxueuze badkamer. Deze kamers bevinden zich op de goed geïsoleerde eerste verdieping van het historische pand.

Bereikbaarheid en openingstijden
Proeverij de Azijnmakerij ligt in het centrum van Zeist, op steenworp afstand van het Walkart park, het nieuwe gemeentehuis en Theater Figi. Er is in de omgeving ruim voldoende parkeergelegenheid. Het restaurant is op dinsdag en woensdag open van 10.00 uur tot 19.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag bent u tussen 10.00 en 23.00 van harte welkom. De B&B kamers zijn alle dagen van de week te gebruiken.

Historisch Azijnhuisje wordt Proeverij de Azijnmakerij
Enigsinds vermoeid is horecaondernemer Frans Broekhuijsen bezig met de laatste voorbereidingen in Proeverij de Azijnmakerij

 www.azijnmakerij.nl

Maurikstraat 20
3701 HC Zeist
M. 06 50 66 27 70

E. info@azijnmakerij.nl

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More