Search
Close this search box.

Proeverij de Azijnmakerij: De kop is eraf.

Proeverij de Azijnmakerij

Met een ferme klap met zijn sabel opende op Valentijnsdag Frans Broekhuijsen de champagnefles en daarmee zijn restaurant en B&B ‘Proeverij de Azijnmakerij’. Dit gebeurde onder het toeziend oog van wethouder Sander Jansen, die de centrumplanontwikkeling ’t Rond onder zijn hoede heeft. Voor de veiligheid gebeurde het op deze manier ontkurken van de champagne  buiten. In de a la carte ruimte stond het namelijk helemaal vol met vrienden en gasten van Frans.

De wethouder had lovende woorden voor het idee van Frans. De Azijnmakerij is een gemeentelijk monument. Nadat de gemeente had besloten om het pand te behouden en niet te slopen, werd een pakket van eisen voor de renovatie vastgesteld. De karakteristieke elementen van het gebouw zijn intact gelaten. Het gaat daarbij vooral om het uiterlijk van de gevel en de ruimte-indeling van het gebouw, waarbij met name de combinatie van woonhuis en werkplaats kenmerkend is.

Iedereen met een mooi plan voor het gebruik van het oude Azijnhuisje mocht dit indienen. Uiteindelijk sloot het ondernemingsplan van Proeverij de Azijnmakerij, met een combinatie van restaurant, private dinning en B&B, het beste aan bij dit oude gebouw. De monumentencommissie van de gemeente gaf dan ook aan dit plan de voorkeur.

Aanstaande dinsdag gaat Proeverij de Azijnmakerij voor het eerst echt open. Op de website www.deazijnmakerij.nl is alvast het menu voor lunch en diner in te zien.

Opening van Proeverij de Azijnmakerij
De kop is eraf voor Proeverij de Azijnmakerij!
Opening van Proeverij de Azijnmakerij
De nieuwe eigenaar en de wethouder heffen het glas op een mooie toekomst.

Bereikbaarheid en openingstijden
Proeverij de Azijnmakerij ligt in het centrum van Zeist, op steenworp afstand van het Walkart park, het nieuwe gemeentehuis en Theater Figi. Er is in de omgeving ruim voldoende parkeergelegenheid. Het restaurant is op dinsdag en woensdag open van 10.00 uur tot 19.00 uur. Op donderdag, vrijdag en zaterdag bent u tussen 10.00 en 23.00 van harte welkom. De B&B kamers zijn alle dagen van de week te gebruiken.

 www.azijnmakerij.nl

Maurikstraat 20
3701 HC Zeist
M. 06 50 66 27 70

E. info@azijnmakerij.nl

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More