Search
Close this search box.

Ondernemershuis Zeist ontkiemt in ‘De Oude Apotheek’

Zeist – Op donderdag 18 februari is in een van de oudste panden van Zeist ‘De Oude Apotheek’  aan de 1ste Dorpsstraat een nieuw zaadje gepland.  Wethouder Sander Jansen ondertekende samen met het bestuur van Ondernemershuis Zeist het huurcontract van ‘De Oude Apotheek’

Het creëren van een gezonde voedingsbodem en betrokken klimaat voor lokaal ondernemerschap. Sander Jansen zag dan ook gelijkenis met de Gemeente in de doelstellingen van Stichting Ondernemershuis Zeist, als het gaat om duurzaamheid en ziet door dit concept een manier van samenwerken, waarbij mensen in beweging komen. Dit was ook alvast een klein feestje waard. Samen met het team van de gemeente vertegenwoordigd door Ingrid Janssen en Gelinde Groeneveld, die alles vanuit de gemeente Zeist in goede banen hebben weten te leiden en het verdere kernteam van het ondernemershuis Monique Vermeer en Vincent van Yperen. “Een mooi initiatief en gesteund door de gemeente Zeist om hier een succes van te maken” vervolgt Sander Jansen. Daar mocht dan ook op getoost worden.

Ondertekening Huurcontract van Ondernemershuis in de Oude Apotheek
Ondertekening Huurcontract van Ondernemershuis in de Oude Apotheek

Het bestuur van Stichting Ondernemershuis Zeist bestaande uit Zainab el Barakat (Zeist Verbindt), Edwin Hilverda (GIDSnetwerk en Welkom in Zeist), Loes Berkhout (Verbindwerk) en Bart Koppers (Factor Farma) een betrokken club ondernemers (van interim apotheker tot geweldloze communicatie trainer) die samen willen werken aan de duurzame groei en winst van onze ondernemingen. Zelfstandigen, starters en initiatiefnemers van maatschappelijke projecten brengen we samen onder één dak.

Toen in 2015 de kans ontstond om in te tekenen op de Oude Apotheek, bleek een droom gerealiseerd te kunnen worden. Met een klein toegewijd team schreven ze een businessplan en tekende in ze op de Oude Apotheek, aan de 1e Dorpsstraat 13, voormalig werkplek van de gemeente Zeist. En met succes.

Er werd hard gewerkt om het concept om te zetten tot een duurzame succesformule en de droom te verwezenlijken. Per december was het bestuur van Stichting Ondernemershuis Zeist dan ook een feit. Alles is tot stand gekomen zonder financiële middelen, met een bult moed en het nodige vertrouwen. Blij en dankbaar zijn ze met een subsidie van het Rabobank Stimuleringsfonds voor de opstart.

Ondertekening Huurcontract van Ondernemershuis in de Oude Apotheek
Ondertekening Huurcontract van Ondernemershuis in de Oude Apotheek

Achter de schermen wordt er voortvarend gebouwd om het Ondernemershuis up and running te krijgen, de opening staat geplant in april 2016.

Als symbool voor deze opstart en het ondernemerschap binnen Ondernemershuis Zeist (OHZ) zien zij, De moestuin. Toegewijd aanpoten onder vaak onvoorziene weersomstandigheden, omdat je ergens in gelooft en lol hebt in het samen bouwen aan iets moois. Het gezamenlijk vieren van de oogst is zo ontzettend gaaf aldus het bestuur van OHZ!

Uiteindelijk wordt het OHZ een plek waar je kunt sparren met mede ondernemers, kunt deelnemen aan events die je business een boost geven én waar je gasten kunt ontvangen. De bedoeling is te starten met flexplekken op de begane grond. Alwaar er op duurzame en sfeervolle wijze ruimte gerealiseerd zullen worden voor individuele en gezamenlijke flexplekken, een ontmoetingsplek om onder het genot van voor een heerlijke bak koffie of thee gezamenlijk te sparren en te eten, te vergaderen en in onze lazy library kan een ieder zijn of haar eigen boeken meenemen en rustig gaan werken.

Hoe meer we groeien, hoe meer werkruimte we kunnen creëren door het gehele pand met bijbehorende ruimtes completer gefaciliteerd zullen worden. Zoals de mogelijkheid gebruik te maken van ruimten voor opleiding, coaching, vergadering et cetera.

Een flexplek binnen het Ondernemershuis Zeist, bied werken in een stijlvol monumentaal pand en toegankelijke A-locatie, waardevolle ondernemers events, diverse groep actief betrokken co-ondernemers, toegang tot een warm lokaal netwerk, betaalbare eerlijke biologisch lunches, een duurzame, bewust ingerichte omgeving, kans om te ondernemen mét aandacht en gezondheid.

Open Huis
Potentiële huurders en geïnteresseerden worden alvast welkom geheten voor een rondleiding door het (nog in te richten) pand. Stichting Ondernemershuis Zeist vertelt graag kort over hun ambities en wat je kunt verwachten als je komt huren. Het zal vooral een moment voor ontmoeting worden.

Open Huis dagen zijn
Donderdag 3 maart 9.30 – 11.00 uur
Zaterdag 19 maart 11.00 – 13.00 uur
Aanmelden kan via de site www.ondernemershuiszeist.nl


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More