Search
Close this search box.

Schrikkeldagbruidspaar: echtpaar Van Es is al 60 jaar een bankstel

Den Dolder, 29 februari 2016 – De heer en mevrouw van Es uit Den Dolder zijn al 60 jaar een bankstel. Vandaag konden ze voor de 15de keer hun echte trouwdag vieren: op 29 februari 1956 traden deze twee oorlogskinderen uit Rotterdam met elkaar in het huwelijk in het stadhuis aan de Coolsingel. Februari 1956 was de koudste februarimaand uit de Nederlandse meteorologische geschiedenis, op Valentijnsdag van dat jaar werd nog een Elfstedentocht gereden. Waarom zij juist op 29 februari elkaar het ja-woord wilde geven weten de beide echtelieden eigenlijk niet meer. Wel dat op 29 februari de dooi inviel.

Bankstel
Beiden werkten ze in Rotterdam voor een bank. Meneer van Es werkte voor de HBU op de Coolsingel ooit onderdeel van de ABN Bank. Mevrouw van Es voor de Amsterdamse Bank één van de oorspronkelijke fusiepartners van de AMRO Bank. Dat het ooit tot een bankenfusie moest komen besloot dit echtpaar al veel eerder. Bankzaken brachten meneer van Es van Rotterdam naar Den Dolder waar hij in opdracht van de ABN een filiaal opzette aan de Baarnseweg. Hoewel hij voor de bank regelmatig bij andere kantoren werd gestationeerd zijn zij sinds 1968 op dezelfde plek blijven wonen.

Familiekrant
Eenstemmig vertelde zij burgmeester Janssen, die in vol ornaat een klein stukje van het feest kwam meevieren, dat zij samen een geweldig leven hebben gehad. Het levensverhaal van het gezin van Es  is terug te vinden in een groot aantal fotoboeken die door mevrouw van Es zorgvuldig zijn bijgehouden.  Aan het einde van het bezoek wordt nog snel een selfie op de bank gemaakt met Burgemeester Janssen. Deze foto zal ook vast het hoofdartikel worden in de familiekrant, die zij al sinds 2000 samen maken.  Natuurlijk wordt de foto ook opgenomen in het volgende fotoboek, dat over dit diamanten huwelijksfeest gaat.

Schrikkeldag bruiloft: Al 60 jaar een bankstel echtpaar Van Es
Schrikkeldagbruiloft: al 60 jaar een ‘bankstel’.
"We hebben samen een geweldig leven gehad'
‘We hebben samen een geweldig leven gehad’

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl
Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More