Search
Close this search box.

Sportservice Zeist bestaat tien jaar.

Sportservice Zeist bestaat 1 maart 2016 tien jaar. Een mijlpaal en een mooi moment om eens stil te staan bij alles wat is bereikt. In de afgelopen tien jaar heeft Sportservice Zeist vele inwoners van de gemeente Zeist in beweging gebracht. Kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen en mensen met een beperking, voor alle inwoners zijn succesvolle projecten ontwikkeld en uitgevoerd. Naast mensen letterlijk in beweging brengen, heeft Sportservice Zeist de afgelopen tien jaar ook bijgedragen aan maatschappelijke uitdagingen zoals het tegengaan van overlast van jongeren, eenzaamheid bij ouderen bestrijden, zelfredzaamheid van burgers vergroten en mensen in hun kracht zetten bij re-integratie op de arbeidsmarkt. Sporten en bewegen betekent immers meer dan alleen een leuk tijdverdrijf.

“Als teamleider van Sportservice Zeist ben ik heel trots op wat we in het afgelopen decennium hebben bereikt. Zeker als ik terugkijk naar hoeveel inwoners van de gemeente Zeist we letterlijk en figuurlijk in beweging hebben gekregen, hoeveel sportaanbieders we ondersteund hebben en hoe ze de positieve effecten daarvan hebben opgepakt en zelf hebben doorgezet. Maar ook zie ik dat de investering die we hebben gepleegd, in het creëren van een gezamenlijk en solide beweegnetwerk, een enorme output heeft opgeleverd voor de betrokken organisaties en daarmee de totale Zeister samenleving. En last but not least ben ik trots op de passie waarmee mijn medewerkers elke dag weer hun werk hebben gedaan. Zo zijn de 10 jaar omgevlogen!”, aldus Astrid van Veldhuijzen

Sportservice Zeist altijd speels gebleven
Sportservice Zeist altijd speels gebleven

50.000 deelnemers JeugdSportPas, schoolsporttoernooien en buurtsport
Eén van de bekendste projecten voor jeugd is de JeugdSportPas die twee keer per jaar wordt georganiseerd. In de afgelopen tien jaar hebben meer dan 10.000 deelnemers meegedaan aan één van de ruim 1.200 clinics van de in totaal 93 sportaanbieders die clinics hebben verzorgd. Een zeer groot deel van deze aanbieders deed jaarlijks mee en hebben hier veel nieuwe jeugdleden aan overgehouden. Daarnaast organiseerde Sportservice Zeist wekelijks in samenwerking met jeugdwerkers, sportaanbieders en BSO’s sportclinics in de wijken van Zeist. In de afgelopen tien jaar hebben hier ruim 23.000 deelnemers aan meegedaan. Tevens heeft Sportservice Zeist in samenwerking met sportverenigingen en scholen 49 schoolsporttoernooien georganiseerd. Daaraan hebben meer dan 15.000 kinderen meegedaan. Gemiddeld deden aan elk toernooi elf basisscholen mee. Dit is slechts een kleine selectie van alle uitgevoerde jeugdprojecten.

600 vrijwilligers

Sportverenigingen vallen en staan bij vrijwilligers. Veel verenigingen kampen echter met een te kort terwijl er veel wordt gevraagd van sportverenigingen. Sportservice Zeist heeft sportverenigingen ondersteund met het werven van nieuwe vrijwilligers. Door ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ hebben 14 verenigingen gezamenlijk meer dan 300 nieuwe vrijwilligers geworven. Daarnaast heeft Sportservice Zeist een even groot aantal barvrijwilligers opgeleid met de Instructie Verantwoord Alcoholschenken waardoor zij op een verantwoorde wijze alcohol schenken.

Bewegen als middel

Natuurlijk gaat het niet om aantallen alleen. “De afgelopen jaren hebben we sporten en bewegen steeds meer als middel ingezet”, zegt Astrid van Veldhuijzen. “Bewegen is meer dan een vrijetijdsbesteding. Door bijvoorbeeld ouderen samen te laten bewegen, wordt vereenzaming tegengegaan. Met cursussen valpreventie worden valongelukken voorkomen en blijven ouderen langer zelfredzaam. Een mooie samenwerking is ontstaan met de Regionale Sociale Dienst. Als onderdeel van een sollicitatietraject volgen cliënten een weerbaarheidstraining gegeven door Sportservice Zeist. Deelnemers leren om tijdens stressvolle situaties, wat een sollicitatie kan zijn, met spanning om te gaan en zich bewust te worden van hun eigen houding en kracht.”

Samenwerking zwembad
In de afgelopen acht jaar heeft Sportservice Zeist ook intensief samengewerkt met zwembad Dijnselburg. Voor verschillende doelgroepen zijn gezamenlijk projecten opgezet zoals bijvoorbeeld vrouwenzwemmen, aangepast zwemmen voor kinderen met een beperking, schoolsporttoernooien zwemkampioenschappen en waterpolo.

Dit is slechts een zeer kleine greep uit alle projecten die Sportservice Zeist heeft georganiseerd.

Bron: Persbericht SportServiceZeist

Sportservice Zeist bestaat tien jaar
Sportservice Zeist bestaat tien jaar

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More