Search
Close this search box.

Martine loopt stage bij de Ezelsociëteit

De Ezel sociëteit vangt niet alleen verwaarloosde ezels op. De ezelsociëteit heeft ook een belangrijke maatschappelijke functie. Stichting De Ezelsociëteit is erkend als leerbedrijf voor diverse beroepsopleidingen. De Ezelsociëteit biedt stageplaatsen en begeleiding aan stagiaires van middelbare scholen en aan cliënten/stagiaires van sociaal maatschappelijke instellingen zoals verslavingszorg, bureau Halt en jeugdzorg.

Voor Martine is het de tweede keer dat zij stage loopt bij de Ezelsociëteit. Zij volgt de opleiding Dier & Zorg in Houten.  De opleiding ‘Dier & Zorg’  is in Houten een  BOL-opleiding (Beroepsopleidende Leerweg). Leerlingen van deze opleiding krijgen vooral vaktheorie  op school. Deze kennis mogen ze in praktijk brengt tijdens hun stage. Martine mag de kennis, die zij heeft opgedaan in het tweede jaar van de opleiding in praktijk toepassen op de ezels.

De ezels van de Ezelsociëteit aan de Zwitsersekade 5 in Zeist hebben dringend een nieuw onderkomen nodig.  Er zijn plannen voor de bouw van 2 stenen stallen van 9 meter breed en in totaal ruim 30 meter lang. De financiering is nog niet rond.  Doneren via het crowdfunding project. Of  op een andere manier je bijdrage leveren kan via de site Stichting De Ezelsociëteit

Martine loopt stage bij de Ezelsociteit. Zij volgt de opleiding dierverzorger in Houten
Martine loopt stage bij de Ezelsociteit. Zij volgt de opleiding dierverzorger in Houten
Martine loopt stage bij de Ezelsociteit. Zij volgt de opleiding dierverzorger in Houten
Martine loopt stage bij de Ezelsociteit. Zij volgt de opleiding dierverzorger in Houten

Doelstellingen van Stichting De Ezelsociëteit

Opvang, verzorging en herplaatsing van ezels. Een oudedagsvoorziening en thuis voor bejaarde en gehandicapte ezels. Opname van ezels die door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (L.I.D.) of de Dierenpolitie in beslag zijn genomen. Geven van voorlichting en het organiseren van cursussen over het houden van ezels.

Bezoekers zijn welkom, dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur aan de Zwitsersekade in Zeist. De Ezelsociëteit vraagt géén entreegeld, maar een donatie is natuurlijk altijd héél sympathiek en zeer welkom.

Stichting De Ezelsociëteit

Zwitsersekade 5
3707 HZ te Zeist
tel: 0343-491371
mail: info@ezelsocieteit.eu

NL04 RABO 0311255426
KVK: 04064293

Nieuwsgierige ezel op de Ezelsociëteit
Nieuwsgierige ezel op de Ezelsociëteit

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl
Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More