Search
Close this search box.

Officieel startmoment voor bouw ‘Brede School Kerckebosch’

De bouw van de Brede School Kerckebosch op de voormalige locatie van de Montessorischool Kerckebosch is met enige vertraging al echt van start gegaan. Wat miste was nog een officieel moment en woensdagochtend 9 maart was het eindelijk zover.  Wethouder Johan Varkevisser gaf  samen met een paar jonge toekomstige gebruikers van het gebouw het officiële startsein voor de bouw. Daarna werd er een rondje gemaakt over het bouwterrein.

De Brede School is één van de vernieuwingen in de wijk Kerckebosch. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste werken samen met andere ontwikkelaars aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Het bouwen van de nieuwe moderne woningen verloopt voorspoedig. Wat nog achterblijft is de ontwikkeling van een nieuw winkelcentrum. Daar zijn nog geen concrete plannen voor omdat de neuzen van alle betrokken partijen nog niet dezelfde kant op staan.

Oog op Zeist
Onthulling
Toekomstige gebruikers van de Brede School
Toekomstige gebruikers van de Brede School
Kijk jongens hier komt de ingang.
Kijk jongens hier komt de ingang.
Bij een feestje hoort ambtelijke taart
Bij een feestje hoort gemeentelijke taart

Samenwerking Brede School

Het Sticht, stichting voor katholiek en algemeen bijzonder primair onderwijs, Stichting Wereldkidz en KMN Kind & Co werken samen met de gemeente Zeist aan de bouw van de Brede School. In het gebouw worden de Kerckebosch-locaties van de Damiaanschool en de Montessorischool gehuisvest. KMN Kind & Co verzorgt er straks de opvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

Naar verwachting is de bouw van de brede school eind 2016 gereed. De Damiaanschool wordt afgebroken als de Brede School in gebruik genomen is. Op de grond van de Damiaanschool komen vrije kavels voor woningbouw beschikbaar. De Montessorischool is totdat de brede school klaar is, gehuisvest in het gebouw van het Christelijk College Zeist.

Kerckebosch vernieuwt
 Meer informatie: www.kerckeboschzeist.nl.

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More