Search
Close this search box.

Prinses Beatrix schildert voor NL Doet bij de Maxima Manege in Den Dolder

Ook de koninklijke familie was aan de slag in het kader van NLdoet en wel bij de Prinses Máxima Manege (PMM) in Den Dolder. Prinses Beatrix, prins Floris, prinses Aimée en prins Constantijn werkten mee met een van de ruim 9000 NL doet klussen, die op 11 en 12 maart door vrijwilligers worden uitgevoerd.

De prinsessen Beatrix en Aimée werkten in de paardenbak aan een opstapstation dat gebruikt wordt om gehandicapten op de paarden te zetten. Daarnaast werden door prinses Beatrix dieren geschilderd voor een nieuwe muurschildering op de wanden van de binnenbak.

De koninklijke familie was in het kader van NLdoet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Prinses Beatrix, prins Floris, prinses Aimée en prins Constantijn werkte mee met een van de ruim 9000 NL doet klussen.
De koninklijke familie was in het kader van NLdoet bij de Prinses Máxima Manege in Den Dolder. Prinses Beatrix, prins Floris, prinses Aimée en prins Constantijn werkten mee met één van de ruim 9000 NL doet klussen.

In het bos achter de manage werkten prinsen Floris en Constatijn met snoeischaren aan het verbreden en begaanbaar  houden van de ruiterpaden. De paden rondom de PMM moeten extra breed zijn omdat aan beide kanten van een gehandicapte ruiter vrijwillige begeleiders meelopen. De prinsen werden geholpen door medewerkers van VDGC accountants uit Zeist. Voor de VDGC medewerkers kwam de hulp door leden van het koninklijk huis als een complete verrassing.

Prins Constantijn deed snoeiwerk in het bos
Prins Constantijn snoeit in het bos
Prinselijke teambuilding in het bos.
Prinselijke teambuilding in het bos.

VDGC Accountants is één van de vele maatschappelijke betrokken ondernemingen uit het netwerk van Samen voor Zeist. Ieder jaar klussen zij wel een keer met een aantal medewerkers een ochtend of middag bij de PMM. Een paar jaar geleden bouwden zij tijdens NLdoet een nieuw hek rondom de buitenbak.

Voor Oranjefonds directeur en Zeistenaar Ronald van der Giessen was het een droomklus. Zijn ideale NLDoet klus vindt bijvoorkeur plaats in de natuur. Dat deze klus plaatsvond bij de Prinses Maxima Manege in Zeist maken het dit jaar extra bijzonder voor hem.

De koninklijke vrijwilligers hielpen met het op stal zetten van de paarden.
De koninklijke vrijwilligers hielpen met het op stal zetten van de paarden.
De koninklijke vrijwilligers hielpen met het op stal zetten van de paarden.
De koninklijke vrijwilligers hielpen met het op stal zetten van de paarden.

Prinses Aimée maakte een klein ritje op het huifbed om te ervaren hoe dit is. Bekijk het aparte Prinses Aimée ervaart huifbed-rijden bij de Prinses Maxima Manege (Video)

Tijdens NLdoet,  worden mensen uit heel Nderland gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen. Organisaties kunnen klussen aanmelden via www.nldoet.nl, waarna deelnemers kunnen inschrijven.

De NL Doet Klusochtend werd afgesloten met een gezamenlijke groepsfoto.
De NL Doet Klusochtend werd afgesloten met een gezamenlijke groepsfoto.

2016 recordjaar voor NLdoet

Dit jaar zijn er meer dan 9.200 klussen te doen. In Zeist zijn er ruim 60 klussen aangemeld op www.nldoet.nl. Naar verwachting steekt een recordaantal van 350.000 mensen de handen uit de mouwen tijdens NLdoet blijkt uit onderzoek van Ipsos. Elkaar helpen met praktische zaken, dat hoort volgens Nederland bij een sociaal land.  NLdoet sluit hier goed bij aan. Organisaties kunnen alle handen gebruiken en hebben daar vaak maandenlang plezier van.


Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten! Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !

© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl

Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More