Search
Close this search box.

Prinses Aimée ervaart huifbedrijden bij de Prinses Maxima Manege (Video)

Den Dolder – Prinses Aimée ervaart huifbedrijden bij de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Zij was samen met andere leden van het Koninklijk Huis aan het klussen in het kader van NLdoet bij de Prinses Maxima Manege in de bossen van de Willem Arntz Hoeve. Nadat zij eerder was meegereden met een van de kleine cliënten, die 2 keer per maand een tochtje  van ongeveer een half uur maakt maakt op het huifbed.

Huifbedrijden is een uitkomst voor mensen met meervoudige complexe handicaps, die aan bed/rolstoel gebonden zijn. Cliënten van het huifde komen op een doek te liggen, dat op de ruggen van twee even grote paarden rust. De deinende beweging en de warmte van de paarden zorgen voor meer doorbloeding en stimulering van de organen. Het resultaat van deze weldadige paardenmassage is totale ontspanning, beter ademen, slapen en een beter werkende spijsvertering.

Een rit op het huifbed is vaak het enige (sport)uitje waar mensen, die volledig verlamd zijn,  plezier aan beleven! Deze cliënten genieten van de geur van de paarden en het geklikklak van de hoeven als achtergrondmuziek

Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet

Voor prinses Aimée was het een zeer bijzondere ervaring, waardoor zij zich kon inleven wat dit met mensen doet die verlamd of gehandicapt zijn. Voor haar was het een klein beetje ontspanning na een ochtend schilderen in de bak van de Prinses Maxima Manege.

Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet

Prinses Máxima Manege/Stichting Hippisch Therapeutisch Centrum Prinses Máxima
Boshutlaantje 14
Dolderseweg 170
3734 BP Den Dolder

Prinses Aimée ervaart huifbed rijden bij de Prinses Maxima Manege tin het kader van NL Doet
Prinses Aimée aait een van de twee paarden onder het huifbed. Dit paard zal binnenkort met pensioen gaan.

Kijk mee met OogOpZeist.nl

Oog op Zeist is een fotoblog met iedere dag nieuwe foto’s van Zeist en haar inwoners. Wij brengen de Gemeente Zeist  van Austerlitz tot Zeist in beeld, met leuke, ontroerende, spannende, spraakmakende, verdrietige, mooie en nieuwswaardige foto’s.

Volg OogOpZeist.nl  op Twitter of Facebook en kijk met ons mee! Heeft u een tip voor een item op OogOpZeist.nl? Bijvoorbeeld een open dag van uw club of vereniging.  Zolang het in Zeist  is, laat het weten!

Geef het door via  http://oogopzeist.nl/contact/ !
© 2016 Mel Boas/Boasphoto.nl
Redactie: Ingrid Wong/Krakeling Communicatie

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More