Schoorsteenbrand verstoort avondje voor de open haard.

Zeist – Op zaterdag 19 maart werd de Comeniuslaan opgeschrikt door de komst van twee brandweerwagens. Deze zaterdagavond had bewoner Pjotr zich anders voorgesteld. Hij wilde het laatste restje van de winter te verdrijven: in de schuur lag nog een laatste zak hout, die zou hij  nog even opstoken voordat aanstaande maandag de lente echt gaat aanbreken.

De haard werd zoals zo vaak deze winter rond een uur op zes aangestoken. Al gauw verspreidde zich een nare rooklucht door het hele huis. Enigszins geschrokken belde hij de brandweer Zeist. Van een echte brand was echter gelukkig geen sprake. De meegekomen ladderwagen werd gebruikt om het dak en de schoorsteen te inspecteren. Het haardvuur werd door de brandweer voor de deur vakkundig geblust.

De schoorsteenveger was voor de komende week besteld. Die komt helaas te laat.

Schoorsteen brand in de Comeniuslaan in de pedagogenbuurt

Schoorsteenbrand in de Comeniuslaan

Schoorsteen brand in de Comeniuslaan in de pedagogenbuurt

Schoorsteenbrand in de Comeniuslaan

Schoorsteen brand in de Comeniuslaan in de pedagogenbuurt

Schoorsteenbrand in de Comeniuslaan in de pedagogenbuurt

Schoorsteen brand in de Comeniuslaan in de pedagogenbuurt

Schoorsteenbrand in de Comeniuslaan

Voor Jou Uitgezocht