Search
Close this search box.

Erasmus+ project: De Breul discussieert over EU indentiteit

‘The Voice of Young Europe’ doet KSG de Breul aan. In het kader van dit door de EU gesubsidieerde Erasmus+ project kreeg de middelbare school uit Zeist bezoek van jongeren uit Turkije en Schotland.

Het project ‘The Voice of Young Europe’ werkt de verschillende aspecten van Europese identiteit en Europese burgerschap uit. Hierover werd door leerlingen en docenten uitvoerig gesproken. De afsluitende discussie vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis.

Er zijn bezoeken afgelegd aan het Binnenhof in Den Haag en het Anne Frankhuis in Amsterdam. Als afsluiting is er een werkmiddag gehouden op het gemeentehuis in Zeist waar na een presentatie van een Syrische vluchteling gedebatteerd werd over de vluchtelingenproblematiek. Dit gebeurde onder leiding van vertegenwoordigers van de Europese Jeugd Parlement.

Tijmen Wissink: “ik heb geleerd over de verschillen tussen onze landen maar ook over wat wij gemeen hebben. We hebben allemaal de ambitie om te streven naar verbetering.” Thymen Heinsbroek: “Communicatie tussen Europese burgers is complexer dan ik had gedacht. Er is een lange weg voor ons om dit te bereiken. Dit project geeft ons ‘food for thought’”. Michel Allen (Schotland): “This project helps us to understand that we are all part of a big machine that makes up the European Union”. Mahir Kalkan (Turkije): “Het was een goede ervaring voor ons om te leren hoe om te gaan met verschillende culturen”

Ksg de Breul discussieert over EU indentiteit met delegaties uit Turkije en Schotlland.
Ksg de Breul discussieert over EU indentiteit met delegaties uit Turkije en Schotlland.

Oog op Zeist

Ksg de Breul discussieert over EU indentiteit met delegaties uit Turkije en Schotlland.
Ksg de Breul discussieert over EU indentiteit met delegaties uit Turkije en Schotlland.

Het Erasmus+ project waaraan scholen uit Nederland, Turkije, Catalonië, Duitsland, Romenië, Italië en Schotland deelnemen, zetten de bezoeken gedurende drie jaar voort. In september 2018 zal een delegatie van alle zeven scholen een beleidsstuk Europees Burgerschap overhandigen bij de Europese Commissie in Brussel. Binnenkort bezoekt een delegatie van De Breul een school in Terrassa, Catalonië.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More