Search
Close this search box.

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

Veel voorstanders, een paar tegenstanders en een aantal niet-stemmers namen deel aan de door D66 georganiseerde discussieavond over het Oekraïne referendum. De zaal in Cultuur– en Congrescentrum Antropia was op enkele plaatsen na helemaal vol. Onder andere D66-Europarlementariër Sophie In ’t Veld hield een pleidooi om voor het associatieverdrag te stemmen.

Na inleidingen van Hella Rottenberg en Sophie in ’t Veld was er ruimte voor vragen en een keurige discussie. Vooral de angst voor de reactie van Poetin mocht volgens in ’t Veld geen argument zijn om tegen te stemmen. De angst voor Poetin zou juist een moeten reden zijn om voor te stemmen omdat je dan meewerkt aan het zelfbeschikkingsrecht van de Oekraïners. De debetavond stond onder leiding van Michel Groothuizen, D66 Statenlid.

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

D66 discussieert over Oekraïne Referendum
D66 discussieert over Oekraïne Referendum

Op verschillende plekken in onze regio zijn er debatten over het Oekraïne Referendum. Donderdagavond was er al een debat in het gemeentehuis van Bunnik.
Lokale omroep Slotstad RTV organiseert vrijdag 1 april een informatief debat over het referendum voor het associatieverdrag met de Oekraïne in de raadzaal van het gemeentehuis aan ’t Rond. Wetenschapper en auteur Marc Jansen houdt een inleiding, daarna is er mogelijkheid tot vragen en discussie. De voorbereidingen voor dit debat zijn in handen van Henny Fokkema (SlotstadRTV), Nico Bernts (PvdA), Hilde Keamingk (CDA) en Chris Huiden (gemeente Zeist). De bijeenkomst is van 16.00 – 18.00 uur. Alle inwoners van Zeist zijn van harte welkom! Het debat is ook live via Slotstad Radio te volgen.

Woensdag kunt in diverse stemlokalen in Zeist uw stem uitbrengen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More