Search
Close this search box.

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

Veel voorstanders, een paar tegenstanders en een aantal niet-stemmers namen deel aan de door D66 georganiseerde discussieavond over het Oekraïne referendum. De zaal in Cultuur– en Congrescentrum Antropia was op enkele plaatsen na helemaal vol. Onder andere D66-Europarlementariër Sophie In ’t Veld hield een pleidooi om voor het associatieverdrag te stemmen.

Na inleidingen van Hella Rottenberg en Sophie in ’t Veld was er ruimte voor vragen en een keurige discussie. Vooral de angst voor de reactie van Poetin mocht volgens in ’t Veld geen argument zijn om tegen te stemmen. De angst voor Poetin zou juist een moeten reden zijn om voor te stemmen omdat je dan meewerkt aan het zelfbeschikkingsrecht van de Oekraïners. De debetavond stond onder leiding van Michel Groothuizen, D66 Statenlid.

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

D66 discussieert over Oekraïne Referendum

D66 discussieert over Oekraïne Referendum
D66 discussieert over Oekraïne Referendum

Op verschillende plekken in onze regio zijn er debatten over het Oekraïne Referendum. Donderdagavond was er al een debat in het gemeentehuis van Bunnik.
Lokale omroep Slotstad RTV organiseert vrijdag 1 april een informatief debat over het referendum voor het associatieverdrag met de Oekraïne in de raadzaal van het gemeentehuis aan ’t Rond. Wetenschapper en auteur Marc Jansen houdt een inleiding, daarna is er mogelijkheid tot vragen en discussie. De voorbereidingen voor dit debat zijn in handen van Henny Fokkema (SlotstadRTV), Nico Bernts (PvdA), Hilde Keamingk (CDA) en Chris Huiden (gemeente Zeist). De bijeenkomst is van 16.00 – 18.00 uur. Alle inwoners van Zeist zijn van harte welkom! Het debat is ook live via Slotstad Radio te volgen.

Woensdag kunt in diverse stemlokalen in Zeist uw stem uitbrengen.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More