Search
Close this search box.

Leo Blokhuis overhandigt album ‘PRESENT to the HIGHESTPUDDING’

Vorig jaar zomer speelde Robert Jan Stips het werk van Supersister op de 3 vleugels van het Beauforthuis. Dit concert was onderdeel van de jubileumserie 25×25 in 25 Beauforthuis. Afgelopen zondagmiddag trad Robert Jan Stips nogmaals op in deze concertreeks waarvan de opbrengsten van de kaartverkoop geheel ten goede komen aan het onderhoud van het jubilerende Beauforthuis.

Popprofessor Leo Blokhuis presenteerde het nieuwe album waarbij hij de rol van de legendarische hippie-band Supersister in het historisch perspectief van de Nederpop plaatste.

Lidwien van het Beauforthuis was helemaal verguld in een weekend dat toch al niet meer stuk kon, door de extra €100.000 subsidie die was toegekend door de gemeente Zeist. Hiermee kunnen we een nieuwe entre realiseren en de keuken met opslag bouwen. Het werk van Robert Jan Stips levert niet alleen twee prachtige concerten op de 3 vleugels. De Nederlandse popgeschiedenis is ook nog eens verrijkt met dit album ‘ P R E S E N T to the H I G H E S T P U D D I N G’  opgenomen in de bossen bij Austerlitz.

Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis
Robert Jan Stips Speelt Supersister in het Beauforthuis

Robert Jan Stips was de voorman en zanger-toetsenist van Supersister, begin jaren 70 een roemruchte Nederlandse popgroep uit Den Haag. Geïnspireerd door Soft Machine en Frank Zappa, maakt de band progressieve rock, gaande van jazz tot pop.
Supersister is opgericht door de middelbare scholieren Robert Jan Stips, Sacha van Geest, Marco Vrolijk en Ron van Eck. In 2000 maakt Supersister een comeback in Los Angeles, waar mensen uit de hele wereld op afkomen. Als Sacha van Geest in 2001 plotseling overlijdt sluit Robert Jan Stips verdere reünieconcerten uit. Robert Jan Stips (1950) is een Haagse toetsenist/zanger en bekend van oa.Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, The Nits en Freek de Jonge. Kortom, een veelzijdig muzikant.

website Robert Jan Stips
website Supersister

Dit is een concert in de 25×25 Jubileumserie

Voor veel artiesten was het Beauforthuis de afgelopen 25 jaar een inspirerende thuishaven. Zo’n plek gunnen zij ook de nieuwe lichting podiumkunstenaars. Daarom komen 25 van deze artiesten en bands dit jaar voor niks optreden. Kaartjes kosten 25 euro per stuk. Zo dragen zij èn u als bezoeker samen bij aan de aanschaf van een nieuwe licht- en geluidsinstallatie, theaterstoelen en een nieuwe concertvleugel. En maken we het Beauforthuis klaar om de volgende generatie artiesten te ontvangen.

zo 10 apr ’16          Ede Staal in het Limburgs

zo 15 mei ’16         Histoire de tango

zo 22 mei ’16         Henk Hofstede (The Nits)

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More