Search
Close this search box.

Wie wordt de Zeister spellingskoning van 2016?

Meet op 11 april je spellingsvaardigheden met andere dicteetijgers tijdens de 3de editie van het Groot Zeister Dictee. Win als individu of als team de felbegeerde titel Spellingskoning met bijbehorende roem als beste speller van Zeist. Met je deelname steun je de restauratie van  de historische bronzen herten voor het oude boswachtershuis in het Zeisterbos en kan je mooie prijzen winnen. Schrijf je in als team of als individu via de website :Grootzeisterdictee.nl,

Dit jaar zal Dorine Wiersma, bekend Zeister cabaretière, het dictee opluisteren. Zeistenaar Robbie Kammeijer, presentator van het jeugdjournaal, neemt het dictee af.

De gehele opbrengst gaat naar een project van het Utrechts Landschap: het restaureren van de historische bronzen herten voor het oude boswachtershuis in het Zeisterbos. De gemeente wil de beeldengroep de monumentenstatus geven.

Zeister Dictee 2016
Zeister Dictee 2016

In 1834 is de imposante beeldengroep gegoten door bronsgieterij Schütz uit Zeist. Sinds 1951 rusten de herten voor het boswachtershuis in het bos, maar ze zijn langzaamaan volledig overwoekerd geraakt.

Mobiliseer je collega’s, je buren, Je klasgenoten, je familieleden of teamleden en doe mee!

Deelname per team kost 125 euro; individueel 25 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de teamprijs 75 euro; individueel 15 euro. Toeschouwersplaatsen zijn beperkt en kosten 5 euro.

Doe mee met het dictee op 11 april. Groepen leerlingen, verenigingen, sportclubs, collega’s, bedrijven; iedereen kan meedoen.

Kijk terug op de spellingsstrijd in het Groot Zeister Dictee van 2015

 

Groot Zeister Dictee 2016
Maandag 11 april om 19:30 uur
Stichtse Vrije School
Socrateslaan 24

Het Groot Zeister Dictee is een evenement van de Rotary Club Zeist. Schrijf je in als team of individueel via de website Grootzeisterdictee.nl,

Voor vragen over deelname of over sponsoring kunt u terecht bij Monique Ricken, via monique.ricken@gmail.com.

hertenbeelden historie
Hertenbeelden nog in volle glorie

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More