Zeist zonder zwerfafval: Basisschool De Kameleon gaat eigen schoolomgeving schoonhouden

In het kader van de het adoptieproject Zeist zonder zwerfafval gaan Basisschool De Kameleon en CBS De Wegwijzer gaan hun eigen schoolomgeving schoonhouden. Op woensdag 6 april gaf  wethouder Roy Luca op basisschool De Kameleon in Den Dolder het startsein. Vanaf die dag gaan de leerlingen van de school hun schoolplein en de omgeving om de school zelf schoonhouden. Ze ontvangen hiervoor van de gemeente ondersteunende materialen zoals grijpers, vuilniszakringen en handschoenen. Om het goede voorbeeld te geven ging wethouder Luca samen met een aantal kinderen van de school het bos in opzoek naar zwerfafval. Binnen een half uur hadden ze al een zak vol afval verzameld. 

Zeist zonder zwerfafval gaan Basisschool De Kameleon en CBS De Wegwijzer gaan hun eigen schoolomgeving schoonhouden. Op woensdag 6 april gaf wethouder Roy Luca op basisschool De Kameleon in Den Dolder het startsein.

Zeist zonder zwerfafval gaan Basisschool De Kameleon en CBS De Wegwijzer gaan hun eigen schoolomgeving schoonhouden. Op woensdag 6 april gaf wethouder Roy Luca op basisschool De Kameleon in Den Dolder het startsein.

De scholen, die meedoen ontvangen ook een lespakket ‘Zwervend afval, wanneer vind ik het erg?’ om het onderwerp zwerfafval ook in de klassen te bespreken. Om de wederzijdse verwachtingen vast te leggen, wordt er een overeenkomst ondertekend door de wethouder, een leerkracht en een leerling. Als de schoolomgeving goed schoon blijft ontvangen de scholen jaarlijks een attentie van de gemeente. Op 14 april, haakt ook Christelijke basisschool De Wegwijzer als adoptieschool aan. Of ook andere basisscholen in Zeist mee gaan doen is nog niet bekend.

Binnen een half uur was de eerste zak vol.

Binnen een half uur was de eerste zak vol.

Tussen de scholen en de gemeente wordt een overeenkomst gesloten waarin de wederzijdse verwachtingen vermeld staan.

Tussen de scholen en de gemeente wordt een overeenkomst gesloten waarin de wederzijdse verwachtingen vermeld staan.

Voor Jou Uitgezocht

%d bloggers liken dit: