Search
Close this search box.

Jong Beeldend Talent 2016 expositie voor de 10de en laatste keer in P’Arts.

De P’Arts Expositie ‘Jong Beeldend Talent 2016’ laat een selectie van examenwerk zien van middelbare scholieren van verschillende Zeister middelbare scholen. De leerlingen met de kunstvakken Kunst/Beeldend van VMBo-tL/ HAVO/ VWO tonen wat we aan jong beeldend talent in Zeist hebben.  Vrijdag 8 april werd de expositie geopend en verschillende jonge kunstenaars waren aanwezig om hun werk toe te lichten. Voor organisator en curator Jan Dijkstra van deze jaarlijk terugkerende expositie was het een bijzonder moment. Voor de 10de keer wordt ‘Jong Beeldend Talent’-expositie op deze plaats gehouden. Maar het zal ook voor de laatste keer zijn. Aan het einde van 2016 geeft Stichting P’ Arts het gebouw aan de Antonlaan terug aan woningbouwvereniging de  Seyster Veste. Op deze plek komt een Hoogvliet supermarkt met daarboven woningen.

Voor de exposerende leerlingen van de deelnemende scholen en hun ouders was dat even niet belangrijk. Zij konden vooral van genieten dat hun eindexamen werk was opgenomen in een heuse kunstexpositie. Van het publiek wordt een actieve bijdrage gevraagd, iedere bezoeker mag zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. De publieksprijs wordt ook dit jaar weer ter beschikking gesteld door de Stichting P’Arts voor het beste werk in verschillende categorieën.  Kom kijken en breng je stem uit op het werk van jong beeldend talent.

 Voor organisator en curator Jan Dijkstra van deze jaarlijk terugkerende expositie een bijzonder moment.
Voor organisator en curator Jan Dijkstra van deze jaarlijk terugkerende expositie een bijzonder moment.
Jong Beeldend Talent 2016 expositie voor de 10de en laatste keer in P’Arts.
Jong Beeldend Talent 2016 expositie voor de 10de en laatste keer in P’Arts.
Deelnemende scholen:
–  Christelijk Lyceum Zeist
–  Katholieke scholengemeenschap De Breul
–  Montessori Lyceum Herman Jordan
–  Openbaar Lyceum Zeist
–  Openbaar VMBO en Mavo Zeist
–  Stichtse Vrije school
Openingstijden
Vrijdag 9 april van 16.00 tot 19.00 uur
Zaterdag 9 en zondag 10 april van 13.00 tot 17.00 uur
Vrij parkeren
Op www.stichtingparts.nl vindt u informatie over exposities en kunstenaars
Stichting P’Arts lokaties:
Antonlaan 185 Zeist
Dolderseweg 164 Den DolderPostbus 529, 3700 AM Zeist
secretaris@stichtingparts.nlP’Arts biedt ruimte om:
Kunst te kijken een grote, vrij toegankelijke expositieruimte
Kunst te maken in ateliers in Zeist en Den Dolder voor 35 professionele kunstenaars
Kunst te kopen – het werk is rechtstreeks bij kunstenaars te koop
Kunst te leren – kunstenaars geven cursussen en workshops

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More