Search
Close this search box.

Alle Karateka’s van Bartimeus geslaagd bij bijzonder examen.

Vijf licht zenuwachtige leerlingen van Bartimeus verzamelden zich op woensdag 13 april in gymzaal het Forum in Zeist. Hans Harthoorn van Karate Do Academie ving, samen met zijn assistent trainers Paul Singh, Kaisa Harthoorn en wethouder Roy Luca, die wekelijks zijn agenda vrij probeert te houden om te ondersteunen tijdens de les, de examenkandidaten op.

Warming up

Onder grote belangstelling van de aanwezige ouders, familie, Gemeente Zeist, Sportservice Zeist en medewerkers van Bartimeus startte de groep karate van Schoolsportvereniging Bartiméus met een traditionele opening en begroeting. Na een korte warming up, mochten wethouder Sander Jansen en accountmanager sport Carlijn van Houselt ook ervaren hoe het is om met een visuele beperking te sporten. Getooid met geblindeerde brillen werden zij door Sensei Hans begeleid in hun oefeningen. Beiden gaven vervolgens aan dat het best een lastige opgave was.

Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus

“Gevoel voor ruimte en weten waar je je bevindt, is bij karate heel erg belangrijk,” lichtte Hans Harthoorn toe. “Voor deze jongeren is dat nóg moeilijker. De leerlingen trainen inmiddels al  geruime tijd direct aansluitend aan schooltijd bij mij en de vooruitgang is duidelijk zichtbaar. Ik ben blij dat we mede door de Sportimpuls van ZonMw de mogelijkheid hebben gekregen om dit initiatief succesvol van de grond te krijgen. In de toekomst breid ik deze groep graag uit met nog meer sporters met een beperking.’

Examen

De leerlingen liepen één voor één hun kata, waarbij een ieder op zijn eigen niveau een geweldige prestatie leverde. Voor Karateka Evie was het enorm lastig om te onthouden welke hand zij moest gebruiken. Ook is het volgens haar lastig om te voelen hoe je op de juiste plek uitkomt. Ze vind Karate wel heel erg leuk en doet al sinds de eerste les mee. Na elke individuele afgroet klonk een daverend applaus van het aanwezige publiek. Wethouder Sander Jansen reikte namens Karate Do Academie de welverdiende diploma’s en graduaties uit. Drie maal een gele slip, één maal een gele band en een gele band mét een oranje slip waren het resultaat.

Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus

Trots

Wethouder Sander Jansen gaf in zijn afsluitende praatje aan erg trots te zijn op het aanbod wat er nu in de gemeente Zeist staat. Hij complimenteerde de sporters met hun geweldige prestatie en bedankte alle betrokken partijen; trainers van Karate Do Academy Harthoorn, medewerkers van Bartiméus en Sportservice Zeist voor hun inzet.

Aanbod

De huidige deelnemers zijn op dit moment allemaal leerlingen van Bartiméus. “Graag zou ik in de nabije toekomst deze groep uitbreiden met extra karateka’s met een beperking”, aldus Hans Harthoorn. “Het is geweldig om te zien hoe iedereen enorme stappen maakt, deze sporters zijn enorm gemotiveerd”. Het aanbod van de sportvereniging staat ook altijd open voor mensen die niet aan Bartiméus zijn verbonden.

“Naast deze karategroep op de woensdagmiddag zijn er ook nog twee Zumba groepen op de donderdagavond actief”, aldus projectleider Sandra van Wijhe-Faas van Sportservice Zeist. “Ideeën van inwoners met een (visuele) beperking voor nieuwe sport- en beweeggroepen kunnen ook te allen tijde bij ons worden aangedragen. Sportservice Zeist probeert dan in samenwerking met Bartiméus en verenigingen het gewenste aanbod te realiseren.”

 

Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Bijzonder Karate Examen Bartimeus
Wethouder Jansen is bijzonder trots op deze Karateka’s. Nu hij zelf ervaren heeft hoe het voelt met een visuele beperking.

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More