Search
Close this search box.

Bagels & Beans Zeist: spoedcursus voor Marc en Marloes

Bagels & Beans, nieuw ontbijt & brunch restaurant, is deze week geopend. Marc en Marloes komen uit Zierikzee naar Zeist om hier een mooi nieuw bedrijf te beginnen. De afgelopen weken hebben zij en de mensen van de Bagels en Beans organisatie keihard gewerkt om de lunchroom aan de Hogeweg 9 in te richten. Vanuit hun jeugd kennen zij Zeist nog een beetje, zo is het toch een beetje bekend terrein.

Inmiddels staat alles op zijn plek en kan het inwerken beginnen. Met een nieuw team van mensen gaan Marc en Marloes aan de gang. Nog een beetje onwennig staan ze achter het koffieapparaat als ze worden bestookt door niet één maar twee  fotografen tegelijk. Inmiddels zijn ze ook al begonnen met een spoedcursus Zeist en ondernemen in het Centrum van Zeist. Zo trof OogOpZeist.nl de jonge ondernemers aan bij de eerste presentatie van het beeldkwaliteitsplan van het CentrumZeist.

Bagels en Beans is een ontbijt & brunch restaurant en smoothie- en sapbar.

Wat is een bagel eigenlijk?

De bagel is van oorsprong een Pools broodje. Over de achtergrond van de bagel doen verschillende verhalen de ronde. Volgens de overlevering werd de eerste bagel gebakken in 1683, als geschenk van de inwoners van Wenen voor de Poolse koning, Jan Sobieski. Tijdens de zestiende en zeventiende eeuw won de bagel steeds meer aan populariteit. Eerst in Polen en later in heel Oost-Europa. Ook in Londen werden vanaf het midden van de achttiende eeuw ‘beigels’ verkocht.

Daarna emigreerde de bagel met Oost-Europese Joden mee naar Noord-Amerika. Vanaf ongeveer 1900 werd de bagel een hit in New York, maar bijvoorbeeld ook in de Canadese stad Toronto. Sinds de jaren ’70 is de bagel niet meer weg te denken uit het Amerikaanse leven. Ze worden op vrijwel iedere straathoek verkocht.

Een aantal jaren kwam de bagel terug naar zijn roots in Europa. Bagels & Beans was in Nederland de eerste die zich met succes speciaal op de bagel richtte. De originele bagel bestaat uit meel, water, mout en gist. Voor het bakken wordt hij een paar minuten in kokend water gedompeld. Dat is wat de bagel zijn karakteristieke smaak geeft.

Er zijn twee officiële manieren om een bagel te eten – 1. Met je handen. Gewoon alles op elkaar en schuiven en er in bijten. 2. In Zeist mag je een mooi opgemaakte Bagel ook met mes en vork eten.

Bagels & Beans op de hogeweg geopend
Marc en Marloes de eigenaren van Bagels & Beans voelen zich even onwennig onder zoveel belangstelling

Bagels en Beans wil het net even anders doen. 

Zo mag je even komen schuilen als het regent, zonder meteen wat te gebruiken. Als er iets fout gaat, wat vast wel eens zal gebeuren, staan ze klaar om het op te lossen. Marc en Marloes nodigen iedereen in Zeist uit om kennis te komen maken met de bagel en een lekker plekje te zoeken in het zonnetje op het terras. Bagels & Beans is op werkdagen open vanaf 08.29 uur. In het weekend zijn Zeistenaren welkom vanaf 09.31 uur. Net even anders dus…..

Bagels & Beans op de hogeweg geopend
In het zonnetje zitten op het terras voor de Bagels & Beans op de Hogeweg.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More