Search
Close this search box.

Presentatie van het beeldkwaliteitsplan centrum Zeist vernieuwt.

Op 14 april is het beeldkwaliteitsplan voor de vernieuwing van het Zeister Centrum gepresenteerd tijdens een inloopsessie in de Walkartkerk. Het beeldkwaliteitsplan is een verdere uitwerking van de centrumvisie. In het plan wordt op schetsniveau een beeld van het toekomstig centrum gegeven. Het beeldkwaliteitsplan geeft de kaders voor de ontwerpsessies per straat. Vanaf 21 april 2016 zijn ook de ontwerpsessies van de volgende deelgebieden gestart.

  • Markt – Voorheuvel
  • Emmaplein
  • Weeshuislaan
  • Slotlaan (incl. zijstraten) en 1e Hogeweg.
het beeldkwaliteitsplan voor de vernieuwing van het Zeister Centrum gepresenteerd tijdens een inloopsessie in de Walkartker
Het beeldkwaliteitsplan voor de vernieuwing van het Zeister Centrum gepresenteerd tijdens een inloopsessie in de Walkartkerk
De gesprekken tussen de centrum inspirator Joost Nicasie en ondernemers gingen ook buiten gewoon door.
De gesprekken tussen de centrum inspirator Joost Nicasie en ondernemers gingen ook buiten gewoon door.

Inhoud beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan bestaat uit de volgende onderdelen:

  • sfeerbeelden met toelichting;
  • catalogus van materialen;
  • ontwerpeisen.

Het beeldkwaliteitsplan legt de basis voor de ontwerpsessies en waarborgt onder meer de eenheid in de herinrichting van het centrum. Daarnaast versnelt en versimpelt het beeldkwaliteitsplan het ontwerpproces. Zo kunnen de ontwerpteams straks kiezen uit de catalogus van materialen, die in overleg met deskundigen is samengesteld. U kunt daarbij denken aan zaken als: bestrating, groen, lantaarnpalen, fietsenstallingen, zitplekken en speeltoestellen. De ontwerpvoorwaarden moeten ervoor zorgen dat de nieuwe inrichting veilig is en blijft, en goed te beheren.

Opponenten van de huidige centrumplannen kwamen op het zelfde moment bijeen in het gemeentehuis
Opponenten van de huidige centrumplannen kwamen op het zelfde moment bijeen in het gemeentehuis

Inzien beeldkwaliteitsplan

Hier kunt u het beeldkwaliteitsplan digitaal inzien (Pdf; 6.3MB). Een papieren exemplaar van het plan ligt ter inzage in het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden van het informatiecentrum.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More