Bermtoerisme bij Slot Zeist

Het was een bijzonder gezicht, afgelopen zondagavond, voor Slot Zeist. De weg was afgezet en op het gras stonden een aantal tenten: de Nassau Odijklaan was omgetoverd tot een autoweg aan het begin van de jaren zestig voor de opnames van een nieuw jeugdprogramma of jeugdfilm.

Bermtoerisme: een fenomeen dat begin jaren zestig in Nederland opkwam. Mensen parkeerden hun auto langs de weg en gingen dan gezellig met het hele gezin picknicken in de berm.

Korte tijd was bermtoerisme een opvallend tijdverdrijf in Nederland. Auto’s en files waren nieuw en mensen keken er graag naar. Zelfs de actualiteitenrubrieken besteedden herhaaldelijk aandacht aan dit nieuwe verschijnsel: mensen die vlak langs de snelweg hun klapstoeltje neerzetten om daar gezellig de dag door te brengen. Beelden van verkeersdrukte, geparkeerde auto’s, picknickende families, slapende echtparen en grote hoeveelheden zwerfvuil in de berm.

Wij hebben de crew niet kunnen ontfutselen voor welk programma deze opnames gemaakt zijn en waar en wanneer ze worden uitgezonden. Als iemand meer weet, deel het dan met ons.

Filmopnames voor een nieuw jeugdprogramma op de Nassau Odijklaan. Kamperen in de berm

Filmopnames voor een nieuw jeugdprogramma op de Nassau Odijklaan. Kamperen in de berm.

 

Voor Jou Uitgezocht