Search
Close this search box.

Zeist benoemt Willem Boog tot stadsorganist

Tijdens het Oranjeconcert op Koningsdag is Willem Harold Boog door burgemeester Janssen benoemd tot Stadsorganist van Zeist. Het Oranjeconcert vond voor de 24ste keer plaats in de Oosterkerk.

Aan dit bijzondere concert werd meegewerkt door de Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. uit Zeist o.l.v. Arnold Span en gastdirigent Gert Buitenhuis en door de pianist Jan Lenselink. Tijdens dit concert vond de première plaats van twee werken voor orgel en orkest, speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd door Gert Buitenhuis.

Met  de benoeming van Willem Boog tot Stadsorganist wordt de orgelcultuur in Zeist gepromoot. In een samenwerkingsverband tussen Stadsorganist, de gemeente Zeist en de Zeister Muziekschool (sinds dit jaar onderdeel van het KunstenHuis De Bilt-Zeist) zullen de Zeister orgels en de Zeister orgelcultuur meer onder de aandacht worden gebracht en zullen allerlei activiteiten ontplooid worden om de Zeister orgels meer toegankelijk te maken voor publiek.

Met name de ‘orgel educatie’: de Serie Orgelconcerten (dit jaar voor de 24ste keer georganiseerd in de Oosterkerk), de Orgelplusconcerten, excursies, wandelconcerten en opendagen zullen hier een onderdeel van uitmaken.

 24ste Oranjeconcert in de Oosterkerk
24ste Oranjeconcert in de Oosterkerk
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert
Willem Boog benoemd tot stadsorganist tijdens Oranjeconcert

Willem Boog heeft 22 jaar privé les gehad van de bekende Kamper organist Willem Hendrik Zwart. Hij studeerde orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan diverse Nederlandse conservatoria.

In 1991 deed hij eindexamen orgel bij Jos van der Kooy in de Grote- of Sint Bavokerk te Haarlem en in 1992 eindexamen kerkmuziek in de Westerkerk te Amsterdam, eveneens bij Jos van der Kooy. Verder heeft Willem Boog in Duitsland gestudeerd bij Christoph Schoener en in Hongarije bij Istvan Baróti.

Van Willem Boog zijn er verschillende solo cd’s verschenen en ook als componist en arrangeur verschijnen er regelmatig koor- en orgelwerken van zijn hand. Naast de functie als concertorganist heeft Willem Boog een uitgebreide lespraktijk voor orgel, piano, klavecimbel, zang en solfège.

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More