Search
Close this search box.

Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Longeren

Longeren is iets anders dan je paard rondjes laten lopen aan een touwtje! Longeren kan veel bijdragen aan de gehoorzaamheid en bespiering van je paard. Lammert Haanstra een autoriteit op het gebied van Longeren gaf 1 mei een workshop longeren aan de medewerkers en vrijwilligers van de Prinses Maxima Manege in Den Dolder. Tijdens de drie uur durende workshop gingen er verschillende combinaties aan het werk onder begeleiding van Lammert Haanstra. De combinaties waren verschillend van niveau van beginnend- tot de ervaren longeerder. 

Longeren wordt een paard getraind aan de longe.  Omdat het paard aan de longe geen gewicht hoeft te dragen/trekken, zal hij zich eerder ontspannen. Vooral paarden die wat last van hun rug hebben, kunnen met longeren goed de bespiering trainen. Longeren geeft bovendien de kans een paard goed te bestuderen. Hoe is zijn bespiering? Beweegt hij zich soepel? Heeft hij een vrolijke en fitte uitstraling. Door je paard regelmatig te longeren en daarbij goed te observeren, kun je zien of de longeertrainingen het gewenste effect hebben.

Lammert Haanstra was erg te spreken over het team van de Prinses Máxima Manege en de paarden van de manage.  Vooral voor de paarden van de manege is het heel belangrijk dat de bespiering van het paard goed getraind wordt zodat ze het werk met onze ruiters met een beperking goed kunnen verrichten.  Ook gaf hij de ervaren minder ervaren vrijwilligers allerhande tips. Bijvoorbeeld hoe je moet staan in de bak tijdens het logeren. Hoe je het best een zweep kan vasthouden.  De deelnemers hadden een leerzame middag.

Veel bezoekers  gingen naar huis met loten voor De Lukkie Duck race Soest waarbij de Loinsclub Eemland goede doelen in gemeente Soest sponsort in samenwerking met de Winkeliersvereniging Soest-Zuid.

Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren
Lammert Haanstra leert de Prinses Maxima Manege Longeren

Lucky-duck

Koop voor 3 euro een lot en race mee!

  • Koop loten hier en activeer je “LUKKIE DUCK”
  • Race mee in een tientallen meters lange waterbak
  • Maak  kans op één van de vele prijzen.

De goede doelen:

  • Princes Maxima Manege, paardrijden voor kinderen met een beperking
  • Lot’s Foundation, steunt kinderrechten wereldwijd
  • Hospice De Luwte, voor een menswaardig afscheid
  • Soester Maatjes, helpt kansarme mensen weer op weg
  • ZoalsJan, ondersteunt mensen met ALS

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More