Search
Close this search box.

Dodenherdenking in het Walkartpark

De Dodenherdenking in het Walkartpark en in Den Dolder zijn dit jaar op 4 mei de enige officiële momenten waarin er in de gemeente Zeist aandacht word besteed aan de Tweede Wereld oorlog en de bevrijding. Op Donderdag 5 mei Bevrijdingsdag (Hemelvaartsdag) zijn er dit jaar geen officiële evenementen in Zeist waarin onze vrijheid wordt gevierd. Bevrijdingsdag wordt alleen tijdens een lustrum jaar eens in de vijf jaar groot gevierd. Rond 9 uur s’morgens wordt op bevrijdingsdag informeel het bevrijdingsvuur ontstoken. Volgens het nationale vlaggen protocol wordt er wel gevlagd.

Volgens het protocol vertrok rond tien voor half acht de  stille tocht vanaf het gemeentehuis in de richting van het Walkartpark.  Na aankomst van de stille tocht in het Walkartpark werden er toespraken gehouden door burgemeester J.J.L.M. Janssen,  de veterane Kimberley Baarh, en Sara Klaassen een leerlinge  van de Stichtse Vrije School.

Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Toespraak van burgemeester J.J.L.M. Janssen. Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Toespraak van burgemeester J.J.L.M. Janssen. Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
toespraak van veterane Kimberley Baarh, tijdens Dodenherdenking.
toespraak van veterane Kimberley Baarh, tijdens Dodenherdenking.
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Voordracht over vrijheid van Sara Klaassen een leerlinge van de Stichtse Vrije School.
Voordracht over vrijheid van Sara Klaassen een leerlinge van de Stichtse Vrije School.
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Na deze indrukwekkende toespraken was het ruim twee minuten stil. Waarna er kransen werden gelegd bij de verschillende oorlogsmonumenten in het Walkartpark. Het monument voor de gevallenen van  4 juli 1951, Het Indië-gedenkteken 1945 – 1950 van 23 november 2002, waarop de namen staan van 13 in Nederlands-Indië omgekomen militairen  en het monument voor de 103 joodse inwoners van Zeist, die de oorlog niet hebben overleeft.  ‘Niet weer. Nooit meer’ van  23 april 2001.
Kranslegging namens burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist. Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Kranslegging namens burgemeester en wethouders van de gemeente Zeist. Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Het comité 4en5mei zeist legt een krans.
Het comité 4en5mei zeist legt een krans.
Kranslegging door maatschappelijke organisaties tijdens Dodenherdenking in het Walkartpark Zeist
Kranslegging door maatschappelijke organisaties tijdens Dodenherdenking in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist
Dodenherdenking op 4 mei in het Walkartpark Zeist

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More