Search
Close this search box.

Lentefestival in het Slottuintheater

Zondag 8 mei is het zover. Het nieuwe seizoen van het Slottuin theater gaat dat daverend van start met het Lentefestival. Een programma vol theater, muziek, acrobatiek, steltenlopers en nog veel meer. Ruim 30 acts uit Nederland, België en Duitsland op het Lentefestival zullen zich presenteren in het Slottuintheater, op het plein van Slot Zeist en in de tuin van het Slot. De afgelopen weken is er hard gewerkt op het Slottuin theater weer in top conditie te brengen. De banken zijn opnieuw geplaatst. Nu is het Slot er helemaal klaar voor. Het Lentefestival begint om 13.30 uur en de toegang is gratis. En omdat het Moederdag is, krijgen moeders een speciale verrassing.

Het Lentefestival biedt entertainment voor jong en oud in heel veel soorten. Met maar liefst 15 premières. ‘Strange Comedy’ bijvoorbeeld, met hun nieuwe show Strange Baggage. Herr Konrad doet jongleerstunts op een metershoge eenwieler, er is een higtech-steltenact van Stiltlife en je kunt zelf circuskunsten leren. Er is veel muziek: Topera, een metershoge operadiva, Poppie Power, een bijzonder uitgedoste violiste die verzoeknummers speelt, Tres Loco’s, die muziek en acrobatiek combineren, en meer.

Hele familie

Verder nog steltenlopers, levende standbeelden, straattheater, een levensgrote Marionette en zelfs een Australische stuntman. In totaal kun je meer dan 30 acts zien. De voorstellingen zijn geschikt voor de hele familie.

Moederdag

Het is Moederdag tijdens het Lentefestival. Neem moeder mee, want er is een leuke verrassing voor haar.

Download het programma

Een compleet programmaoverzicht van het Lentefestival vind je hier. Je hoeft het niet uit te printen, want we delen het zondag 8 mei uit.

Specialiteiten

Op het voorplein van het Slot kun je op het terras en binnen genieten van specialiteiten van de Brasserie van Slot Zeist. In de tuin staat de rode wagen van het Slottuintheater met koffie, fris en ijs. Ook de Culturele Vleugel van Slot Zeist doet mee met het Lentefestival. De tentoonstelling ‘Heel Nederland de lucht in, een eerbetoon aan de vogel’ is deze dag te bekijken tegen een gereduceerd tarief van 3 euro.

Samenwerking

Het Lentefestival is een unieke samenwerking van Slot Zeist, het Slottuintheater en Stef Arntz/Streetwise, artiesten en evenementen.

Nieuw programma in een nieuw theater

Het Lentefestival is een heerlijke voorafje voor het zomerprogramma van het Slottuintheater. Dat start op zondag 29 mei. Tijdens het Lentefestival kun je alvast zien hoe mooi het theater geworden is. De nieuwe banken zitten heerlijk! Meer informatie over het programma en het Slottuintheater vind je op www.slottuintheater.nl.

Nieuwe banken in het slottuinttheater
Nieuwe banken in het slottuinttheater

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More