Search
Close this search box.

Brandweer vlamt bij winkelcentrum Vollenhove

Woensdag 18 mei was het de ‘Dag van de Veiligheid’ in Zeist-Noord. Medewerkers van onder meer de gemeente, politie, brandweer en het Centrum voor Jeugd en Gezin waren  ’s middags in het winkelcentrum Vollenhove aanwezig. Zij probeerde op verschillende manieren met inwoners in gesprek te gaan over veiligheid.

Een vlam in de pan is een van de demonstratie waarmee, de brandweer de veiligheid in en om het huis aan de orde stelde. Passanten konden zelf oefenen met het doven van een  keukenbrand. Een vlam in de pan doof je het makkelijkste door de deksel op de pan te doen. De brandweermensen hadden daarvoor uitgelegd dat je een brandende pan met vet niet kan doven door er water op te gooien.  Als je dat probeert krijg je een steekvlam zoals de foto laat zien.

Niet alleen de veiligheid op straat en in woningen werd door medewerkers van de gemeente Zeist aan de orde gesteld. Ze wilde ook graag met passanten in gesprek komen  over sociaal-maatschappelijke veiligheid zoals vervuiling of huiselijk geweld. ‘Want wat doet u als uzelf of iemand anders in een dergelijke situatie terechtkomt? Was een van de vragen waarmee het wijkteam in gesprek probeerde te komen met het winkelende publiek.

Hoe doof je in de keuken de vlam in de pan

Hoe doof je in de keuken de vlam in de pan

Hoe doof je in de keuken de vlam in de pan
Hoe doof je in de keuken de vlam in de pan
Veiligheidsteam op bezoek in WInkelcentrum Vollenhoven
Veiligheidsteam op bezoek in WInkelcentrum Vollenhoven

VRU,  Brandweer, Zeist, Winkelcentrum, Dag van de veiligheid, Vollenhove, Keukenbrand, Wijkagent, Vlam

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More