Search
Close this search box.

Burgerinitiatief overhandigt petitie en alternatief aan Wethouder Fluitman.

Vrijdagmiddag 20 mei – Gemeentehuis Zeist. Het verkeerscirculatieplan van de nieuwe plannen voor het centrum blijven de gemoederen bezig houden. Zowel in de lokale en regionale kranten als op social media worden er stevige discussies gevoerd. Verschillende vertegenwoordigers van straten en buurten hebben een burgerinitiatief ingediend waarin een alternatieve variant voor het verkeersplan circulatieplan is uitgewerkt. Dit plan, ondersteund door een voorlopige lijst met 569 namen van adhesiebetuigers, is vrijdagmiddag in de hal van het gemeentehuis aangeboden aan centrumwethouder Fluitman. De wethouders en een van de medewerkers hebben het plan in ontvangst genomen.

Hendrik Jan Hoorn voerde namens de groep kort het woord en stipte een aantal onvolkomenheden in de gevolgde procedures aan. De ondertekenaars van het burgerinitiatief willen graag dat hun verkeersvariant alsnog zal worden besproken in een Ronde Tafelbijeenkomst met leden van de gemeenteraad.

Op 31 mei spreekt de themagroep ruimte van de gemeenteraad met de initiatiefnemers van het burgerinitiatief  over hun invulling van het verkeersplan voor het centrum. Aan de hand van uitkomsten van dit overleg wordt besloten of de raad het onderwerp behandelt en of er een Ronde Tafel bijeenkomst komt. Het alternatieve verkeersplan van het burgerinitiatief ontvangt nog steeds steunbetuigingen. U kunt hier  op de site van platform BeterZeist.nl kennis nemen van de inhoud van het alternatieve plan.

Het Centrumplan is na een langdurig traject met veel inspraak dit voorjaar aangenomen in de gemeenteraad. Daarin is ook een aantal verkeersmaatregelen opgenomen om het centrum aantrekkelijker te maken. Iedere aanpassing heeft vanzelfsprekend een effect op de wegen rondom het centrum.

Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan
Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan
Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan
Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan
Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan
Burgerinitiatief verkeer centrum Zeist biedt een lijst met 569 namen van adhesiebetuigers aan Wethouder Fluitman aan

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More