Search
Close this search box.

Gratis Wifi in het centrum van Zeist in gebruik genomen

Wethouders Fluitman en Jansen hebben donderdag 30 juni op het Emmaplein voor het eerst verbinding gemaakt met het nieuwe gratis wifi-netwerk ‘Free Wi-Fi Zeist’. In het centrum van Zeist kan iedereen nu gratis internettoegang krijgen op je mobiel, tablet of laptop. Na inloggen komt de gebruiker terecht op een landingspagina met informatie over evenementen, culturele, culinaire en winkelactiviteiten. Binnenkort vinden jullie hier de actuele evenementen agenda van OogOpZeist.nl.  

Marcel Fluitman, wethouder Centrum gemeente Zeist vertelt: “Een aantrekkelijk centrum nodigt uit om te verblijven en is een plek waar fysiek winkelen samengaat met online beleving. Samen met vastgoedeigenaren, ondernemers en bewoners zijn we bezig het centrum klaar te maken voor de toekomst. Daar hoort ook gratis wifi bij.” De techniek van het gratis Wifi is mogelijk gemaakt door de kabelaar Ziggo.

Het winkelende publiek wilde meteen weten hoe het gratis wifi werkt. Wethouder Jansen en enkele medewerkers van Ziggo hielpen met hen om wifi op hun telefoon actief te maken. Om Wifi te kunnen gebruiken in het centrum moet je  ‘Free Wi-Fi Zeist’ tussen de wifi netwerken op je telefoon selecteren als je in het centrum bent. Hierna moeten eenmalig de algemene voorwaarden worden geaccepteerd. Hierna kom je automatisch op de landingspagina. van het gratis wifi. Op de Landingspagina staan links naar informatie onder andere wat er te doen is in het centrum

De wethouders Fluitman en Jansen hebben gratis wifi in het centrum van Zeist in gebruik genomen
De wethouders Fluitman en Jansen kijken samen met projectleider Mila Verdonk en medewerker communicatie van de gemeente Charlotte Teelen op de landingspagina van free wifi.
De wethouders Fluitman en Jansen hebben gratis wifi in het centrum van Zeist in gebruik genomen
De wethouders Fluitman en Jansen hebben gratis wifi in het centrum van Zeist in gebruik genomen

Virtuele beleving van Zeist

Vanaf de landingspagina is het ook mogelijk om in combinatie met een gratis app Augmented Reality (AR) op te starten. AR is een technologie die de realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Een eerste voorbeeld hiervan is de virtuele beeldenroute ‘Van Slot tot centrum’ die vanaf juli in Zeist beschikbaar is.

Sander Jansen, wethouder Economie gemeente Zeist legt uit: “De landingspagina met de link naar vernieuwende AR-technologie geeft ons de kans om op een moderne manier te laten zien wat Zeist te bieden heeft. Het zou mooi zijn om samen met ondernemers de mogelijkheden verder te verkennen die deze belevingssoftware biedt, bijvoorbeeld voor een virtuele smaak- en shoproute”.

De wethouders Fluitman en Jansen helpen het winkelend met aanmelden op gratis wifi
De wethouders Fluitman en Jansen helpen het winkelend met aanmelden op gratis wifi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More