Search
Close this search box.

Warm welkom in Zeist met muziek en maaltijd.

Hoe kun je de vluchtelingen in de noodopvang in Zeist een warm welkom geven in hun nieuwe omgeving? Gertjaap Kardol, Mien Dittmar en Ellen de Boom van het buurtinitiatief ‘Buurt in het Staatsliedenkwartier’ hadden daar wel ideeen over: samen een maaltijd nuttigen en de maaltijd vooraf laten gaan door een mini-concert. Voor de uitvoering van hun plan zochten de initiatiefnemers contact met de Van Tellingen-Pul stichting. En met succes, want vanaf mei krijgen ze de kans om hun idee tien keer tot uitvoering te brengen.

Muziek en maaltijd

Mien Dittmar: ‘Wij willen vluchtelingen helpen om in de Zeister samenleving te integreren. Hiervoor hebben we elke zes weken ontmoetingen georganiseerd waarbij we telkens twaalf personen uitnodigen. Zij worden gehaald uit het AZC door vrijwilligers en krijgen in de PKN gemeente Zeist-West een mini-pianoconcert aangeboden door Gertjaap Kardol. Daarna worden de mensen naar het Lindenhuis gebracht, waar door vluchtelingen voor vluchtelingen is gekookt. We eten samen met de vrijwilligers en chauffeurs en de avond wordt besloten met koffie/thee en spelletjes zoals sjoelen e.d. Ellen de Boom vult aan: ‘Het is fijn om op deze wijze mensen woonachtig in de noodopvang een vreugdevolle muzikale middag en een maaltijd aan te kunnen bieden en hiermee ook de mogelijkheden tot contact en enige ondersteuning.’

Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis

 

in

Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis

samenwerking met de Van Tellingen-Pul Stichting

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More