Search
Close this search box.

Warm welkom in Zeist met muziek en maaltijd.

Hoe kun je de vluchtelingen in de noodopvang in Zeist een warm welkom geven in hun nieuwe omgeving? Gertjaap Kardol, Mien Dittmar en Ellen de Boom van het buurtinitiatief ‘Buurt in het Staatsliedenkwartier’ hadden daar wel ideeen over: samen een maaltijd nuttigen en de maaltijd vooraf laten gaan door een mini-concert. Voor de uitvoering van hun plan zochten de initiatiefnemers contact met de Van Tellingen-Pul stichting. En met succes, want vanaf mei krijgen ze de kans om hun idee tien keer tot uitvoering te brengen.

Muziek en maaltijd

Mien Dittmar: ‘Wij willen vluchtelingen helpen om in de Zeister samenleving te integreren. Hiervoor hebben we elke zes weken ontmoetingen georganiseerd waarbij we telkens twaalf personen uitnodigen. Zij worden gehaald uit het AZC door vrijwilligers en krijgen in de PKN gemeente Zeist-West een mini-pianoconcert aangeboden door Gertjaap Kardol. Daarna worden de mensen naar het Lindenhuis gebracht, waar door vluchtelingen voor vluchtelingen is gekookt. We eten samen met de vrijwilligers en chauffeurs en de avond wordt besloten met koffie/thee en spelletjes zoals sjoelen e.d. Ellen de Boom vult aan: ‘Het is fijn om op deze wijze mensen woonachtig in de noodopvang een vreugdevolle muzikale middag en een maaltijd aan te kunnen bieden en hiermee ook de mogelijkheden tot contact en enige ondersteuning.’

Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis

 

in

Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis
Maaltijd met vluchtelingen in het Lindenhuis

samenwerking met de Van Tellingen-Pul Stichting

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More