Search
Close this search box.

Speeltuin met eetgelegenheid wint Z-battle

Het idee ‘de speeltuin met eetgelegenheid’ is zaterdagmiddag 2 juli in het gemeentehuis winner geworden van de Z-Battle.  Doordat burenradar regen had voorspeld werd de Z-battle finale naar binnen verplaatst.  De finale ronde van de Z-Battle vond zaterdagmiddag plaats in de publiekshal van het gemeentehuis. Bij de junior Z-Battle waren er 2 ideeën, die gelijk eindigde als eerste. Van de Juniors worden er 2 ideeën uitgevoerd. In de prijzen vielen.  De hangplek in Den Dolder  en  het Speel & Klimbos met boomhuttendorp.

In een volle publiekshal had de gemeente een kleine boxring opgetrokken waar steeds 2 deelnemende ideeën hun plan nader kwamen toelichten. In een gezellig drukke publiekshal werd er aandachtig geluisterd naar de toelichting. Hierna kom er zowel digitaal als op papier gestemd worden op een van de favoriete ideeën. 50 % van het resultaat werd bepaald door de publieksstem en de andere helft werd bepaald door de inwoners jury. De jury bestond uit: Lena Gelens, Marianne Kallen–Morren, Arie de Ruijter, Jos Sprenkels(Voorzitter), Marjolein Witte

In totaal waren er 26 ideeën door naar finale Z-battle, het beste idee voor in de gemeente Zeist. Een aantal ideeën hadden zich voor de finale teruggetrokken. De winnaar krijgt van de gemeente alle mogelijke medewerking om het idee te realiseren.

Finale van de Z-Battle in het gemeentehuis van Zeist
Anouk De Sonnaville-Drost met haar winnende idee ‘Speeltuin met eetgelegenheid’!

De Z-battle is gewonnen door  Anouk De Sonnaville-Drost met haar winnende idee ‘Speeltuin met eetgelegenheid’! ” Dit kan bij het Bisonveld of het Walkartpark. Ouders kunnen afspreken en de kinderen kunnen veilig spelen, maar wel uitgedaagd worden.”

Tije Kupers met zijn idee 'Klimbos met boomhuttendorp' en Mel Bonis & Emma van der Meer met hun idee 'Jongerenhangplek Den Dolder' Oog op Zeist
Tije Kupers met zijn idee ‘Klimbos met boomhuttendorp’ en Mel Bonis & Emma van der Meer met hun idee ‘Jongerenhangplek Den Dolder’

In de junior Z-battle zijn op een gedeelde eerste plek geëindigd: Tije Kupers met zijn idee ‘Klimbos met boomhuttendorp’ en Mel Bonis & Emma van der Meer met hun idee ‘Jongerenhangplek Den Dolder’. De gemeenteraad heeft toegezegd dat deze ideeën uitgevoerd zullen gaan worden. De winners kunnen zich nu storten op de verdere uitwerking en realisatie van hun winnende ideeën.

Finale van de Z-Battle in het gemeentehuis van Zeist
Finale van de Z-Battle in het gemeentehuis van Zeist
Finale van de Z-Battle in het gemeentehuis van Zeist
Finale van de Z-Battle in het gemeentehuis van Zeist

 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

Taptoe op Bevrijdingsdag 5 mei voor Slot Zeist

Op vrijdag 5 mei 2023 vond de Bevrijdingstaptoe plaats op het voorplein van Slot Zeist. Na enkele jaren afwezigheid vanwege onder andere de coronamaatregelen, organiseerde de Stichting Muziekstad Zeist een geweldige editie met een “The Best Of” productie, waarin maar liefst vijf topkorpsen uit Nederland deelnamen.

Read More