Search
Close this search box.

Themaweekend Zeist op de Kaart 29,30 en 31 juli

Tijdens het weekend van 29, 30 en 31 juli zet Zeist zichzelf op de kaart. Het weekend staat bol van de activiteiten die je niet mag missen. Waarbij ook alle winkels op zondag geopend zullen zijn. Op zaterdag 30 juli is de feestelijke opening van de modewinkel Mango. Kinder tv-helden Sassa, Koning Koos en Toto van de tv-serie Het Zandkasteel zijn er ook. Op zondag 31 juli een optreden van de Zeister zanger Henk Dissel. Alle evenementen vind je ook terug in de agenda van Zucky – de regioagenda  OogOpZeist.nl.

Op het programma staan:

Vrijdag 29 juli: Zeist op de muzikale kaart
Vrijdagavond 29 juli speelt de band Mooi Weer op Straat, een echte feestband, de sterren van de hemel op de Slotlaan bij De Reunie. Vast een idee krijgen? Kijk even hier.

Zaterdag 30 juli : Opening Mango & Zandkasteel poppen

Modewinkel Mango viert op 30 juli de feestelijk opening van de nieuwe winkel op het Emmaplein in Zeist met een DJ en hapjes en een drankje. Bovendien kun je kans maken op een fashion cheque.

Niet alleen  Mango heeft eeneen feestje. Op het Emmaplein kunnen kinderen op de foto met de hoofdrolspelers van het tv-programma Het Zandkasteel Sassa, Koning Koos en Toto. De kinderhelden zijn er om 13, 14 en 15 uur.
Kinderen kunnen ook met grote bouwstenen een gebouw maken. Dat kan van 10 tot 16 uur. Natuurlijk gaat de bouwer met zijn bouwwerk op de foto’s. De foto’s van Het Zandkasteel en van de bouwwerken zijn te downloaden via de facebookpagina van Leuk in Zeist

Zondag 31 juli: Zeist op de Kaart podium
Hoe kun je Zeist beter op de muzikale kaart zetten dan met de Zeister zanger Henk Dissel als hoofdact in een muzikale show op het Emmaplein. Zo klinkt hij live. In het voorprogramma treedt het duo Bertjan en Michel op.
Zondag 31 juli vanaf 14:00 uur. Als dat geen feest wordt….!

Tour de Zeist
In Tour de Zeist werken vijf restaurants samen om een leuk zondagmiddag arrangement aan te bieden. Fiets van het ene naar het andere restaurant en eet daar een gerechtje met een glaasje wijn. Het arrangement is de hele zomer op zondagen geldig, dus ook op 31 juli. Je kunt opstappen bij Slot Zeist of  De Reünie op de Slotlaan. Meer weten? Kijk op Tour de Zeist.

Zeist op de culturele kaart
De beelden van de Beeldenroute Zeist staan er al even, maar de digitale route met behulp van een augmented reality app bewonderen is nieuw.

Via Free WiFi Zeist kun je alle informatie over de beeldenroute, die loopt van Slot Zeist over de hele Slotlaan, lezen op je smartphone door alleen maar de telefoon op een beeld te richten.

In oktober brengt Het Zeister Historisch Genootschap een tentoonstelling van etalages op de Slotlaan van toen en nu. In het weekend van 29-31 juli is er vast een voorproefje van het historisch weekend.

Kijk voor alle evenementen in Zeist in de agenda van Zucky – de regioagenda 

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More