Search
Close this search box.

Training “Anders omgaan met hoofdpijn” – start 29 september!

Een zonovergoten dag in een wijkje in Zeist. Een van de vele grasveldjes tussen bomen laat frisgroene tapijten zien, want groen geeft rust in een druk bestaan. Op het gras steekt een roze matje wat af en zeker wat er op zit: een roerloze vrouw in een stille pose. Als een versterking van de rust die er toch al heerst, zo lijkt het. Het is Saskia Koen, ondermeer trainer, coach en yoga-docente. Samen met haar collega en ervaringsdeskundige hoofdpijn Marianne Kleisma, manueel therapeut, nemen zij wat oefeningen door. Zeist is ook de plek waar zij, met hun gebundelde ervaringen en vakkennis Hoofdpijntrainingen gaan geven. Hoofdpijn is een fenomeen dat iedereen wel kent, maar soms hindert het je dagelijkse activiteiten. Het gaat in je hoofd zitten en zwaait op dat moment de scepter over je leven.

Marianne en Saskia gaan laten zien dat dat niet hoeft. Maar hoe?

Vanuit een “holistisch perspectief” pakken zij met jou in deze training jouw omgaan met je hoofdpijn aan want hoofdpijn is niet alleen een lichamelijk gebeuren. Het heeft ook te maken met het omgaan met je geest en je gevoel. Vanuit deze drie-eenheid: lichaam, geest en gevoel, reiken zij hun cursisten methodieken aan om de hoofdpijn niet de baas te laten zijn in je leven.

Methodieken & oefeningen voor thuis

Mindfulness ook een onderdeel van deze training: het realiseren en stilstaan bij wat er om je heen gebeurt en hoe je daarop fysiek en geestelijk reageert. De doelstelling is een helder hoofd te krijgen in letterlijke en figuurlijke zin want dat geeft ook inzicht in jezelf. Als symbool voor de training ‘Anders omgaan met hoofdpijn’ is daarom gekozen voor de Amethist, omdat één van de kenmerken van de Amethist bijdraagt aan een helderhoofd, de doelstelling van deze training.

Dit is ook wat de training beoogt: leren omgaan met hoofdpijn, inzicht te krijgen in jouw reacties en vervolgens met oefeningen toewerken naar de regie over je hoofdpijn en daardoor ook over een stuk van je leven. Iedere cursist wordt gevraagd welke eerste stap zij persoonlijk willen zetten om anders om te gaan met hun hoofdpijn. Dit zal als een rode draad gehanteerd worden in de training.

Natuurlijk zal er veel loskomen en er is ook ruimte gemaakt om dat met elkaar te delen.  Want hier gaan het lichamelijk, het emotionele en het zelfbewustzijn elkaar raken. (De “Gouden Driehoek van het bewustzijn” genoemd). Soms is dat confronterend en het is fijn om daar met de anderen over te praten.

Er worden oefeningen aangereikt die je thuis kunt doen zodat ook na de training je jezelf kunt helpen. Alle tools en bouwstenen die ingezet worden in deze training “Anders omgaan met hoofdpijn” beogen handvatten te geven om hoofdpijn te transformeren naar een helder hoofd.

AmethistOnderwerpen die je ondermeer in het programma tegenkomt:

  • Hoe neem je de regie over je hoofdpijn
  • Wat is je doelstelling van de training, waar wil je naar toe
  • Mindfulness en emotioneel bewustzijn
  • leren voelen en realiseren wat er in je lijf gebeurt
  • massages, werken met triggerpoints andere en oefeningen die je bij jezelf kunt toepassen
  • yoga oefeningen.

Marianne en Saskia zijn gedegen en enthousiaste vakmensen. Zij heten de lezer van harte welkom in de training. Ken je iemand die door hoofdpijn geplaagd wordt? Tip deze dan even over deze training!

Meer informatie over de training 
Marianne Kleisma: praktijkmkleisma.nl
Saskia Koen spirit-training-coaching.nl

Ter voorbereiding van de training geven Marianne en Saskia de komende week tips op OogOpZeist.nl om goed om te gaan met  hoofdpijn. In de training worden de oefeningen bij deze tips besproken, zodat je ze optimaal thuis kan uitvoeren.

VIJF TIPS bij hoofdpijn

In de training worden ook oefeningen aangereikt de je thuis kunt doen.
Deze gaan over de volgende tips:

Tip 1 Geef aandacht aan het hier & nu. OEFENING

Tip 2 Schouders ontspannen. OEFENING

Tip 3 Massage slapen. OEFENING

Tip 4  Massage wenkbrauwen. OEFENING

Tip 5 Neem wat tijd voor je zelf en doe iets waar je blij van wordt.

De training “Anders omgaan met hoofdpijn” – start 29 september!

Locatie: Luthers kerkje aan de Woudenbergseweg 38, Zeist.
Start 29 september. 6 avonden: 29 september, 6,13,27 oktober, 3 en 10 november.
De kosten van de training: €270,00.
Aanmelden of informatie:
Marianne Kleisma: info@praktijkmkleisma.nl  06-27527027
bij Saskia Koen – saskia@spirit-training-coaching.nl 06-53409384

Foto: Davey Gans/OogopNederland.nl

Delen op socials:

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer Zeist in beeld ...

De route van The Passion bekend

Donderdag 28 maart is het zover dan staat Zeist in het teken van The Passion. Hoewel de route van deze processie in Zeist geheim wordt gehouden vanwege veiligheidsredenen, kunnen we een vergelijking maken met de historische route van Jezus’ lijdensweg in Jeruzalem.

Read More

Podium van The Passion krijgt vorm.

Ontdek hoe groot het indrukwekkende podium van The Passion wordt. Op ’t Rond voor het gemeentehuis van Zeist. De bouwers zijn het hele weekend hard aan het werk geweest op de Slotlaan het Walkartpark. Witte Donderdag vindt het KRO NCRV passie evenement plaats.

Read More